Activision uklidnili další spor o Guitar Hero

Společnost Activision je cílem nejedné žaloby pro svoji kytarovou simulaci Guitar Hero 3. Další spor se jí však podařilo vyřešit mimosoudní cestou, když ji zažalovali hráči verze pro Wii, protože jejich konzole poskytovala pouze jednokanálový zvukový výstup. Activision vymění disky za novou edici hry a zdarma ji dají všem poškozeným.

Nedávno jsme vás informovali o jedné z velkých žalob na společnost Activision v souvislosti se sérií Guitar Hero 3. Další byla čerstvě uhašena a vyřešena mimosoudně, když byla výše jmenovaná firma žalována Samuelem Livingstonem za něj a všechny hráče, kteří si pořídili Guitar Hero 3 na konzoli Wii. Ukázalo se totiž, že jedna z edic hry byla špatně vylisována, a ačkoliv byl v manuálu proklamován zvuk Surround, poskytovala výstup pouze jako mono. I když žaloba dělala z chyby pomalu mezinárodní spiknutí, bere ji Activision vážně a v rámci odškodnění poškozených nejen že vymění nosiče za nové, ale přidá navíc i kryt s motivem Guitar Hero 3.

  

V souvislosti s tímto bude také prodloužen program, v rámci něhož je možné disky měnit, až do konce srpna tohoto roku, stejně jako Activision zajistí, že vadné edice hry již nebude dále dodávána do obchodů. V žalobě sice stál požadavek, aby byla společnost zbavena veškerých zisků  této hry, ale astronomická částka jí byla nakonec ponechána. Pokud tedy máte z nějakého důvodu americkou verzi hry, a nezdá se vám zvuková kvalita, klidně se podívejte na stránky Activision na bližší informace, jak přijít nejen k lepší kvalitě, ale i novému přednímu krytu.

Guitar Hero 3 však vzbuzuje problémy i mezi hudebníky, protože v Americe slavný kytarista Charlie Daniels se nechal slyšet, že jej pobuřuje uvedení jeho hitu The Devil Went Down to Georgia ve hře. Nešlo by o autorská práva, ta už před nějakým časem úspěšně prodal. Problém je, že hráč bojuje ve hře proti čertu a, ač v písničce tomu tak nikdy není, může dokonce pekelník i vyhrát. V takovýchto případech už člověk spíš uvažuje, zda si kytarista spíš nechce přihřát svoji polívčičku u úspěšného titulu, než že by myslel podobná nařčení vážně.

Objednejte si na shop.doupe.cz

Guitar Hero 3: Legends of Rock
    PC: 2 599,- Kč
    PS3: 2 199,- Kč
    PS2: 1 899,- Kč
    Wii: 2 299,- Kč

Související informace (Guitar Hero 3)
Platforma
: PC, X360, PS3, Wii, PS2
Typ hry: Simulátor rockového kytaristy
Multiplayer: Ano
Výrobce: Neversoft (
http://www.neversoft.com/)
Vydavatel: RedOctane (
http://www.redoctane.com/)
Distributor v ČR: CD Projekt (
http://www.cdprojekt.cz/)
Homepage:
http://www.guitarhero.com
Recenze: http://www.doupe.cz/h/Konzole/Ar.asp?ARI=118416

Zdroj: Gamespot

Váš názor Další článek: Galerie: Crazy Machines 2

Témata článku: , , , , , ,