Actvision vykazuje obrovské zisky

Vydavatelský gigant Activision (už bych se tohoto označení nebál) má zase důvod k radosti. Po vyhodnocení prvního čtvrtletí tohoto roku (skončilo 31. března) totiž tamější finanční oddělení zjistilo, že společnost vykázala čistý zisk ve výši úctyhodných 981 milionů dolarů, což je přibližně o 120 milionů dolarů víc, než si analytyci vůbec odvažovali tipovat (a prý, že ekonomická krize tvrdě zasáhla herní průmysl).

wow.jpg

Slušnými 32 %, v řeči čísel cca 314 miliony dolarů, přitom přispělo MMORPG oddělení firmy. Dobře, World of Warcraft (jinými slovy, vedení Activisionu by mělo líbat zadnice Blizzardům ještě intenzivněji než kdy dřív). Nemalý kousek z finančního koláče si však ukousla i série Call of Duty, které se, navzdory značné vyčpělosti, na niž si recenzenti po celém světě již nějakou chvíli stěžují, extrémně daří.

Ostatně, o tom, že se téměř dva roky starého dílu - Modern Warfare - prodalo více jak 13 milonů kopií, jsme vás již informovali. Nezbývá tedy než doufat, že vedení Activisionu využije obrovského kapitálu a dopomůže na trh i nějakým novým, nadějným projektům. Ostatně, ždímat úspěšné série taky nelze donekonečna (ano, možná trochu naivně tomu věřím).

Zdroj: Shacknews

Diskuze (5) Další článek: Video: Operation Flashpoint 2 v akci

Témata článku: , , , , ,