Adventura Lost in Random odhalila v traileru hratelnost a datum vydání

Akční adventura od studia Zoink Games, tvůrců dobrodružného Fe, odhalila podrobnosti na EA Play Live 2021.

Na hru plnou náhody, jak už sám název napovídá, se můžeme těšit už 10. září letošního roku. Jde o hru zasazenou do temného fantasy světa náhod a z toho vyplívajících unikátních puzzlů, a také bojů s nepřáteli. Můžete očekávat boje probíhající hodem kostkou (doslovně), taktizování v pozastaveném času, sbírání a využívaní kouzel. Ale především se budete muset sžít s mechanikou náhody, která je hluboce zakořeněná v hratelnosti.

V roli hlavní hrdinky Even budeme získávat mince určené pro nákup schopností, útoků a pomocí praku bojovat, ale také získávat nabíjecí kostky pro Diceyho, který bude vaším společníkem. Takhle nabitou kostku Diceyho můžete pak vrhnout a zamrazit čas pro vymýšlení strategie ve smyšleném světě deskovek.

Podle vlastních slov měli vývojáři od začátku v plánu vytvořit temnější pohádkový svět, ale až koncept dívky s kostkou utvrdil jejich důvěru v projekt. Obtížné bylo vyřešit, jak bude vypadat hratelnost, kterou chtěli centrovat kolem kostky. Nakonec se jim však podařilo dosáhnout perfektního středu mezi přílišnou a jenom dostačující náhodností.

Lost in Random vychází 10. září na PC, PS4, PS5, Nintendo Switch, Xbox One a Xbox Series X/S.

Váš názor Další článek: The Legend of Zelda: Skyward Sword HD - ještě hezčí svět | Recenze

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,