Africká válečná strategie

Vskutku. O kolika počítačových hrách pocházejících z afrického kontinentu jste již za svůj život slyšeli? Myslím, že by se všechny daly spočítat na prstech obou rukou, ne-li pouze jedné. Z Jihoafrické republiky k nám dorazila zpráva o chystané pařbě Zulu War. Překvapivě se jedná o válečnou strategii. Jak typické pro Afriku.
Příběh hry se zaměřuje na války mezi Britským impériem a říší slavného národa Zulu. Hra bude postavena na turn-based enginu a podle tvůrců bude mít hráč možnost ovládat až 30,000 jednotek! (čemuž se mi popravdě vzhledem ke screenshotům příliš nechce věřit... ale tvrdí to oni;). Většinou však samozřejmě půjde o mnohem menší počty. Hrát bude možné za obě dvě zmíněné strany a to v několika různých obtížnostech. Motor pohánějící hru má být velice realistický a velmi detailně propracovaný, bude počítat s únavou, morálkou, a samozřejmě i zdravím jednotek, stejně tak jako viditelností, počasím, dnem a nocí, atd.

Zulu WarZulu War

Celá hra bude rozdělena na množství jednotlivých kapitol - bitev (mělo by jich být přibližně 25). Autoři natolik věří úspěchu své hry, že již nyní plánují vydat add-on, a to někdy kolem poloviny roku 2002.

Samozřejmě nebude této hře chybět multiplayer, a to jak LAN(ový) tak i internetový.

Zulu WarZulu War

Popravdě, popis téhle hry dokonale odpovídá "kontinentální" příslušnosti jejích tvůrců. Sliby, chyby (ačkoliv bych toto proklaté heslo vlastně s klidem mohl kolikrát aplikovat i na sebe;). Ale co, do vydání (jehož datum mimochodem prostě zatím nikde uvedeno není) zbývá ještě asi docela dlouhá doba. Takže Twilyt Productions (vývojáři) mají dost času na to, aby se pokusili alespoň některé z oněch slibů vyplnit. Jak se s oblibou říká v amerických filmech - "We will see...".

Zulu WarZulu War
Váš názor Další článek: Posezení nad dopisy čtenářů

Témata článku: ,