Age of Empires 3 - screenshoty, informace!

A je to tady! Ensemble Studios vypustili prostřednictvím časopisu PC Gamer první informace a screenshoty z Age of Empires III!

Úplný název očekávané RTS zní Age of Empires III: Age of Discovery. Singleplayerový příběh nás zanese do časů Kolumba, kdy byla objevena Amerika (1492), tedy cca do roku 1500 našeho letopočtu. Budovat americkou civilizaci budeme moci od roku 1500 do roku 1850. přičemž děj se točí kolem rodiny Blackových a je rozdělen na tři části. Podle slov tvůrců se navíc opět dočkáme známých surovin - jídla, dřeva a zlata.

Chybět nebude ani multiplayer (LAN, internet). Vybrat si v něm budeme moci jeden z osmi národů, prozatím byly odhaleny následující země: Španělsko, Francie a Británie. Bojovat spolu může až 8 hráčů v módech free-for-all, team-vs-team.

A teď k technické stránce. Zajímavostí je, že Age of Empires III bude mít podobnou fyziku jako třeba Half-life 2, takže mimo jiné se budou stavby věrohodně hroutit a pajduláci rozmanitě umírat. Postará se o to známý Havok engine. Grafiku má na starosti upravený 3D engine z Age of Mythology. Co se týče AI, ta je z větší části převzata z Age of Mythology, dočká se však dalších úprav a vylepšení.

  

  

Zdroj: PlanetAgeofMythology

Diskuze (18) Další článek: Halo 2 na CPL Summer 2005

Témata článku: , , , , , , , , , ,