Agents of Mayhem: E3 dojmy z nástupce Saints Row

Věřte tomu nebo ne, ale zanedlouho vychází hra ze zbrusu nové IP od studia Vilition Games, které se proslavilo hlavně díky šílené sérii Saints Row. Že pořádně nevíte, o co se v Agents of Mayhem vlastně jedná? Tak to musíme rychle napravit!

Jak už jsem říkal, Agents of Mayhem mají na starosti tvůrci série Saints Row, takže můžete očekávat další nálož šílené akce plné bizarních postav, zbraní a nadávek. Vývojáři nás ujistili, že svoje další hry rozhodně nechtějí ochudit o svůj charakteristický smysl pro humor a aby o tom opravdu nikdo nepochyboval, bylo uvedeno, že Saints Row a Agents of Mayhem se odehrávají ve stejném univerzu.

Během minulých pár měsíců jste mohli zaznamenat oznámení spousty hratelných postav, což mohlo někomu vnuknout představu, že se bude jednat o kooperativní záležitost. I když to tak může vypadat, stále se jedná o čistě singleplayerový titul. Mezi členy skupiny můžete ale kdykoliv přepínat. Postavy jako takové jsou vždy rozdělené do týmů po třech a řeknu vám, že jejich složení opravdu stojí za to.

5.jpg6.jpg7.jpg

Ještě, než se k tomu dostaneme, by bylo dobré zmínit, o co tady vlastně jde. Hráč stojí na straně organizace MAYHEM, což je v překladu zkratka pro název ‚Mezinárodní agentura pro lov zlotřilých géniů‘. Logicky se tedy v tomto šíleném světě budou vyskytovat vychytralí záporáci, jejichž organizace se nazývá LEAGUE. Opět se jedná o zkratku, celý název zní ‚Liga zlých národy ničících gentlemanů‘. Dalo by se říct, že MAYHEM je na straně dobra a členové LEAGUE jsou ti zlí. Občas to ale může vypadat přesně opačně. Mayhem je totiž schopný všeho. Klidně by zničili celé město, jen aby dosáhli kýženého cíle. Možná proto je jeho obyvatelé nemají zrovna v lásce.

8.jpg

První trojice hrdinů si říká Franchise Force. Prvním členem je Hollywood, filmová hvězda a též bývalý pornoherec. Jeho vybavení budou čítat automatické pušky. Patří mezi střední třídu, takže není tank, ale ani tak úplně útočný typ. Myslí si, že organizace Mayhem potřebuje mnohem lepší marketing. Jeho speciálních schopností je povolání dubléra do akce.

Po jeho boku se postaví slečna Fortune, zlodějka a bývalá pirátka. Je rychlá a mrštná, nehne se bez dvojice svých oblíbených pistolí. Stejně tak má vždy po ruce drona. Nemůže se ale do boje vrhat úplně bezhlavě, protože toho moc nevydrží. Trojici pak uzavírá Hardtack, což je pomalý hromotluk, který se raději pouští do souboje nablízko.

3.jpg4.jpg

Další skupina se jmenuje Bomshells, mezi jejíž členy patří Joule, Rama a Red Card. Joule je něco jako inženýrka, takže staví střílny kde jen může a když se potřebuje s někým vypořádat osobně, má po ruce svoji věrnou selfie pušku. Mimo svoji práci si žije ve vyšší společnosti. Rama je světově uznávanou odbornicí na imunitní systém. Proto také moc dobře ví, na jakou část těla má svým lukem mířit. Red Card je pak další tank. Je hráčem amerického fotbalu, takže bitky pro něj nejsou nic neobvyklého. Svými obřími pěstmi zdolá i nejodolnější nepřátele.

1.jpg

Poslední skupinu Firing Squad tvoří trojice opravdu zvláštních lidí. Prvním je Oni, syn bohatého japonského byznysmena. Dříve býval na straně Legie, ale nyní působí jako člen organizace Mayhem. Jeho nejsilnější zbraní je samurajská maska. Díky ní může k smrti vyděsit své nepřátele a následně je popravit dobře mířenou kulkou z pistole.

Po jeho boku bude bojovat Pierce Washington přezdívaný též Kingpin. Je vášnivým tanečníkem a milovníkem hip-hopu. Když na bojišti rozjede svoje taneční kreace, nepřátelé se prostě nemohou udržet a přidají se. Pak už je jednoduché je v nestřežené chvíli vyřídit. Poslední postavou je pak Šeherezáda, elitní vražedkyně, která se vyžívá v plížení. Nepřítel si to ani neuvědomí a už má její meč zabodnutý v těle. V budoucnu můžete očekávat DLC s novými postavami, které přinesou i další části příběhu.

2.jpg

V Agents of Mayhem bude opravdu velké množství úprav všech postav. Rozpovídala se o tom producentka Kate Nelson: „Chceme, aby každá postava byla ikonická a zapamatovatelná. Customizace zahrnuje měnění celých skinů, které zahrnují vlasy, oblečení, tetování a podobné věci. Stejně tak budete moci vybírat z široké škály zbraní a jejich vzhledů, které budou rozdílné, ale stále budou doplňovat osobnost jejich držitele.

Customizace obecně je velkou součástí Agents of Mayhem. Když si vybíráte skupinu tří agentů a zvyšujete jejich level, máte také možnost ovlivňovat jejich individuální herní styl. Třeba Hardtack se může zaměřit na pěstní souboj, nebo bude odborníkem na brokovnice. Odhadujeme, že počet možností customizace mezi všemi agenty dosahuje hodnoty 500 000 odlišných kombinací. Vývojáři prý mají ze hry obecně dobrý pocit a doufají, že hráči si jejich novou značku oblíbí stejně tak, jako jejich předchozí výtvory.

Souhrn

Od Agents of Mayhem jsem toho upřímně moc neočekával, ale čím víc toho o hře vím, tím větší mám chuť si ji pořídit co nejdříve to půjde. Jen ta stylizace mi úplně nesedí, ale to už je na osobních preferencích. Každopádně jsem rád, že Volition Games nesedí stále na jedné značce a konečně se zase přesouvají k jiné IP. Hra vychází už 18. srpna, takže jestli vás zaujala, ani na ni nemusíte dlouho čekat. 

Váš názor Další článek: BioWare Montreal končí, studio se spojí s EA Motive

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,