AIWars: The Awakening - první dojmy a screenshoty

Pokud už teď visíte na netu prakticky celý den, nepochybně vás nadchne perspektiva příštího století, kdy tam s vámi budou viset i všichni ostatní.

V 21. století je celý svět pospojovaný do jedné gigantické počítačové sítě neotřele nazývané NET. Všechny organizace, firmy, školy i domácnosti jsou 24 hodin denně on-line, což vypadá jako splněný sen všech slídilů a hackerů, kteří se jen třesou na to, aby si o vás z hlubin vašeho počítače vytáhli i ty nejdůvěrnější informace. Vy v tomhle světě dostanete roli (mužskou nebo ženskou - dle vašeho založení) někoho, kdo postupně proniká do tajů NETu a stává se mocnějším a mocnějším, až bude nejmocnějším na celém webu. Průběh bude tedy zhruba následující: 1. poznáváte NET, 2. vaše možnosti se zvyšují úměrně tomu, jak upgradujete své vybavení a jak pilně se věnujete hackingu, 3. stáváte se NETovou celebritou, jejíž schopnosti jsou mírně řečeno záviděníhodné. Jednou z vašich nejčastějších činností bude sbírání databloků, které obsahují všechno od kreditů (NETové platidlo) až po užitečné programy. Čím zajímavější informaci takto získáte, tím dráž ji potom prodáte na černém trhu, a tím lepší si pořídíte výbavu.

Ač to tak podle příběhu moc nevypadá, AIWars je 3D akčně strategická střílečka z first person perspektivy. Jednotlivé úrovně by měly být docela velké a přemísťovat se v nich budete i ve vertikálním směru, protože místnosti jsou navzájem pospojované různými chodbami a vertikálními šachtami. Jedním z nejzajímavějších levelů bude asi labyrint s pohyblivými stěnami, kde stačí zatlačit na jednu ze zdí a otevře se vám nový průchod. 

AIWars poběží na enginu Genesis 3D, který podporuje Direct3D, Glide a softwarový mód. Cyberpunkový svět NETu bude oplývat dynamickými světelnými efekty, stíny, mlhou, krásnými texturami a hlavně kompletním fyzikálním systémem. Atmosféru hry zřejmě vhodně dokreslí techno soundtrack. Na zmínku o datu vydání však čekáte marně, je docela neznámé.

     

     

Váš názor Další článek: Zvuková karta Creative Labs Sound Blaster Live! 1024

Témata článku: , , , ,