Akční Titanfall od studia Respawn předčasně uniká

Tajemný projekt konečně uniká na světlo světa.

Už je to nějaký ten čas, co vypluly na povrch první spekulace a domněnky ohledně připravované hry od Respawn Entertainment s pracovním názvem Titan. Dnes se díky menší chybě jeden z uživatelů webu NeoGAF dostal předčasně k novému dílu časopisu Game Informer (ať je země lehká viníkovi), kde na něj při otevření vypadla překvapivá úvodní stránka s doposud neoznámenou hrou Titanfall.

Ano je to tak, nešťastná chyba prokecla očekávanou hru od ex-vývojářů série Call of Duty a zároveň potvrzuje minulé spekulace. Respawn kutí sci-fi FPS jménem Titanfall, který spojí v multiplayeru umělou inteligenci s reálnými hráči. Co si pod tím představit? Proti sobě se na obřích mapách postaví obří roboti -Titáni - a vycvičení pěšáci, tzv. Piloti. Ty ovládnou zmiňovaní hráči a záleží pouze na jejich rozhodnutí, jestli se do boje vydají s Pilotem či po zuby ozbrojeným titánem, kterého se za nepřítomnosti hráče ujme AI.

titanfall game informer cover.jpg

I když proti mechanickým obrům vypadají piloti doslova bezmocní, není to pravda. Podle tvůrců budou disponovat speciálním tréninkem, díky němuž dokážou v boji vyskákat na robota a jednou ranou do řídícího centra (asi mozku) jej poslat k zemi. Taktéž k dispozici je různorodý arsenál zbraní, kde si každý najde svého oblíbence. Další jmenovanou možností je nabourání nepřátelské AI. Ovšem zasadit kritickou ránu lehký úkol nebude, protože Titáni disponují dostatečnou obratností, nečekejte proto velká líná stvoření.

Motorem hry je modifikovaný Source engine, což je pro mnoho lidí velkým překvapením. Co si budeme nalhávat, na trhu už je pěknou řádku let. Na druhou stranu se zase jedná o bezchybný a především vysoce modifikovatelný nástroj, ze kterého šikovné ručičky dokážou vytáhnout oku lahodící věcičky. Nový engine nevznikl především kvůli malému týmu, jednoduše na něj nezbyl čas.

Vydání Titanfall je naplánováno na jaro 2014 pro PC a Xbox One. Verzi pro Xbox 360 připravuje úplně jiné studio, jelikož Respawn chce všechny vývojáře zaměstnat na primárních verzích. To prý dokonce zapříčinilo zrušení nebo pozastavení vývoje pro Playstation 4. Větší pravděpodobností je ale časová exkluzivita Xboxu. O titulu se více dozvíme v brzké době.

Váš názor Další článek: Diablo 3 odhalilo datum vydání konzolových verzí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,