Aktivní využití cloudu u XOne je geniálním tahem, tvrdí Turn 10

Tvůrci závodní série Forza v nejnovějším rozhovoru prozradili, jakým způsobem dokážou vyžít cloud konzole Xbox One a jaké výhody s sebou přináší.

Vývojáři byli, stejně jako všichni ostatní, požádání Microsoftem o možné využití funkcí a vymožeností jejich nové konzole, nikdo je však do novinek nenutil. Tvůrci se ale s nejnovější Forzou rozhodli naplno otestovat možnosti konzole, a my z toho můžeme jen těžit.

Jak jistě víte, pátá Forza mimo jiné představí vychytávku jménem Drivetar, což je vlastně umělá inteligence, která využívá algoritmy reálných hráčů. To dělá z počítačem ovládaných řidičů velmi schopné a především realistické soupeře. Právě tato funkce bude z větší části uložena na cloudu, a právě to je jednou z geniálních věcí, ve které se tvůrci tak libují.

Když máte před sebou přizpůsobivou neuronovou síť, více výpočetního výkonu se vždy hodí. Zvládnete díky tomu zpracovat mnohem více informací. Genialita cloudu je ale v tom, že vše nemusíte dělat na konzoli. To uvolňuje více místa, které pro změnu zaplníte lepší grafikou, zvukem a dalšími herními prvky,“ řekl Dan Greenwalt, kreativní ředitel studia.

Takže nyní můžeme u umělé inteligence místo 20% využít celých 600%,“ dodal. „Vše hodíme na cloud a těch 20%, které by jinak ukousla konzole, využijeme pro lepší grafiku či zvuky. Navíc tu máme i v základu mnohem výkonnější stroj, takže si dokážete představit možnosti využití.

Zdroj: OXM

Diskuze (10) Další článek: Project Logan: revoluce v mobilním hraní podle Nvidie

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,