Aktualizace Control přináší fotorežim, nutnost mít Epic Launcher padá

Hráči Controlu, kteří měli hru pořízenou přes Steam mají další potíže.

Control dostal v očekávaném updatu foto režim, který bude fantasticky vypadajícímu akčnímu titulu jistě slušet. Do nové verze hry se však vloudila ještě jedna malá nepříjemnost pro hráče, kteří Control pořídili před oznámením Epic Store exkluzivity. Hru totiž nyní ze Steamu vůbec není možné spustit bez přítomnosti Epic Launcheru ve vašem počítači a nepodporuje ani periferie spojené s klientem od Valve. Pokud tak máte doma třeba Steam Controller, při hraní Controlu je vám k ničemu. Hru nespustíte dokonce ani bez připojení k internetu.

Nikdo v první chvíli nevěděl, koho za tento problém vinit, ale jak už tomu tak v současné situaci bývá, první na ráně je Epic. Hráči ho obecně nemají příliš v lásce a spousta z nich ho kvůli agresivní politice exkluzivit bojkotuje a radši dokonce přechází na stranu pirátů. Tentokrát se ale do cesty kulky postavilo studio Remedy, které přiznalo chybu. 

"Omlouváme se za současnou situaci s Control na Epic Games Store, která nastala po poslední aktualizaci. Naším cílem bylo sjednotit hru pro budoucí placené dodatky. Nechceme vás nutit hrát online ani odebrat podporu Steam ovladače. Jako okamžitou nápravu odebíráme současný update a Control bude opět dostupný ve své předchozí verzi. Jakmile problém vyřešíme, vrátíme update s foto režimem zpět. Poté poskytneme i více informací. Není nutné vinit Epic za naše chyby. Omlouváme se," napsalo studio na twitterový účet hry. 

Váš názor Další článek: Zadarmo nebo se slevou: Halloween a hororovky zdarma

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,