Aktualizováno: Grand Theft Auto V směřuje na PC, tvrdí nVidia

Že by společnost nVidia omylem potvrdila PC verzi očekávané gangsterky Grand Theft Auto V? Vypadá to tak.

Aktualizace: nVidia potvrdila, že informace o PC verzi GTA V byla zmíněna pouze nedopatřením a že společnost nemá žádné informace o tom, kdy a zda vůbec se na PC platformě hra objeví.

Původní zpráva

Nejnovější generace konzolí využije grafické čipy společnosti AMD, což zanechává nVidii trochu v ústraní. Výrobce si je však jistý, že se PC hráčům vyplatí investovat do nového hardwaru, aby si naplno vychutnali tituly jako Call of Duty: Ghosts, Assassin’s Creed IV a GTA V. Ano, GTA V.

Tento detail zazněl během konference investorů a je za něj zodpovědný vedoucí IR ředitel nVidie, Chris Evenden.

0c04263f-85327.jpg 8DU60fx - Imgur.jpg shSMWYq - Imgur.jpg

PC trh se vyvíjí. Levnější notebooky jsou pod silným tlakem tabletů a herní PC sestavy i výkonné pracovní stroje jsou nadále na vzestupu. Mnozí zákazníci chtějí své PC na standardní úkoly, jako je prohlížení internetu, kontrola emailů, sledování filmů či sociálních sítí. Naopak hráči připravují své sestavy na bohatou vlnu her, které se ke konci letošního roku objeví na trhu, včetně špičkových značek jako je CoD: Ghosts, Grand Theft Auto V a Assassin’s Creed IV,“ řekl Evenden.

PC port pátého dílu GTA je Chrisem zmíněn bez jakýchkoliv pochyb a nejasností. Zkrátka bude a hotovo. Znamená to, že nVidia prokecla něco, co neměla? Už nějakou dobu víme, že Rockstar hledá schopné vývojáře na kvalitní porty svých her na PC platformu, oficiální potvzení však doteď nepadlo. Co si o tom myslíte vy?

Zdroj: CraveOnline

Speciál: 10 let Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto V slaví deset let. GTA 5 se začalo prodávat 17. září 2013, tenkrát pro PS3 a Xbox 360. O rok později přišel port pro PS4 a Xbox One a v roce 2015 také verze pro Windows. Je to úspěšná akční hra s otevřeným světem, která se odehrává ve smyšleném současném světě inspirovaným Jižní Kalifornií a hráči se dostávají do role kriminálníků. Hra zaujala svým rozsahem, pestrostí, zábavností i vysokou úrovní grafického zpracování.

Diskuze (13) Další článek: Splinter Cell: Blacklist a 100 způsobů, jak řešit situace

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,