Aktualizováno: Nintendo konečně smeřuje na mobilní platformy? Kdepak

Japonské noviny The Nekkei dnes na svých internetových stránkách zveřejnili informaci o tom, že se společnost Nintendo konečně chystá vstoupit na mobilní trh.

Aktualizace: K situaci se vyjádřil tiskový mluvčí společnosti, který podotknul, že se Nintendo v minulosti opravdu zmiňovalo o mobilních zařízeních a jejich možném využití k propagaci produktů. Nikdy ale nebylo úmyslem přenést software Nintenda na mobilní zařízení, firma tedy zatím žádné mini-hry ani demoverze na mobilech neplánuje.

Původní zpráva

Oficiálního oznámení se máme dočkat ve čtvrtek, kdy se bude konat konference investorů. Zapomeňte ale na to, že se Zelda, Mario a další milované postavičky ve své plné parádě objeví na smartphonech a tabletech, Nintendo na to jde jinak. Po svém.

Tak především, Nintendo hodlá využít mobilní zařízení s operačními systémy iOS a Android pro jakési rozšíření informací a fanouškovské základny svých konzolových her. Půjde tedy o jakýsi informační stánek, pravděpodobně prostřednictvím speciální aplikace, která vás bude informovat o nových hrách, které se objevily na trhu, a veškerých dalších detailech.

K tomu chce Nintendo vydávat na mobily jakési mini-hry, hratelné demoverze konzolových her, zkrátka herní obsah, který si naplno užijete až na velkých konzolích společnosti. Cílem je ukázat hráčům, o co přicházejí bez Wii U a dalších konzolí Nintenda a nalákat je ke koupi.

Podle Nekkei bude veškerý obsah zcela zdrama, Nintendo neplánuje nabízet předplatné či mikrotransakce, alespoň ne hned. Raději si ale počkejme na oficiální vyjádření, které osvětlí situaci.

Diskuze (10) Další článek: Amazon chystá vlastní konzoli s Androidem, bude levná

Témata článku: , , , , , , , , , , ,