Aktualizováno: Rise of the Tomb Raider bude pro Xbox One a Xbox360

Z konference Microsoftu jsme si odnesli menší šok v podobě oznámení, že nástupce skvělého rebootu Tomb Raider bude exkluzivně dostupný na konzoli Xbox One.

Aktualizováno: Po obří vlně negativních ohlasů ze strany komunity se podařilo vyšťourat o něco více detailů, týkajících se exkluzivity hry Rise of the Tomb Raider. Microsoft zcela pochopitelně nechtěl ze začátku vyzradit, že jde pouze o časovou exkluzivitu pro Xbox One, podobně jak tomu bylo u her Ryse či Dead Rising 3, zjistil britský Eurogamer.

Nakonec to tedy vypadá, že se nové Lary dočkáme i na konzoli Xbox360, a pravděpodobně i PC, PS4 a PS3, jen později. Přesnější datum vydání bude uvolněni nejspíše až po vydání.

Původní zpráva

Rise of the Tomb Raider je očekávaným nástupcem nedávného rebootu série, který dorazí na Vánoce roku 2015, bohužel exkluzivně na konzoli Xbox One. Prozradili to tvůrci na dnešní konferenci.

1407848007-rise-of-the-tomb-raider.jpg

Microsoft podle všeho vývojáře vždy bohatě podporoval, a proto se studio rozhodlo pozvednout tuto spolupráci na zcela novou úroveň. Majitelé ostatních platforem se budou muset spokojit s Definitivní edicí původní hry na PS4 či arkádovou odnoží Temple of Osiris na většině platforem.

Tak nějak ale tušíme, že tato exkluzivita časem pomine a v roce 2016 si návrat Lary zahrají všichni.

Diskuze (7) Další článek: Hideo Kojima chystá nový Silent Hill, budeme se bát

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,