Alan Wake se podívá na Switch. Remedy také ukázalo nové obrázky z druhého dílu. Na ukázku ze hry si počkáme déle

Jedna z nejlepších her od Remedy zítra oslaví 12 let od vydání původní verze na Xbox 360. Sam Lake se společně s jeho kolegy při té příležitosti podělili o pár novinek.

Alan Wake letos slaví výročí a jeho tvůrci při této příležitosti vydali video, kde se podělili o jejich plány do budoucna. Hned na jeho začátku oznámili, že remaster prvního dílu míří na Nintendo Switch v nativní verzi. Konkrétní datum vydání bude odhaleno později. Následně přišla řeč na seriálovou adaptaci hry, na kterou získala práva americká televize AMC. Ohledně tohoto projektu Sam Lake víc zatím neprozradil.

Teď už ale k pokračování, které má být více hororové než první příběh Alana Wakea. Kromě toho, že se s Alanem hodlají vydat do nových žánrů, chtějí také více prozkoumat hloubku jeho charakteru. Druhý díl nám má předvést to, jaký je Alan člověk. Tentokrát prý nebude tak "cool" jako v průběhu jeho prvního příběhu. Hutnější atmosféru můžete pocítit už z koncept artů, které se objevily ve videu.

Sam Lake dodává, že vývoj probíhá bez problému a velká část hry už je hratelná. Na druhou stranu se ale omlouvá za to, že nedodrží svoje slova, která doprovázela představení hry. Podle nich jsme totiž měli více ze hry vidět letos v létě, ale nakonec se Alan Wake do letních festivalů nezapojí. Stále ale platí, že se Alan Wake 2 chystá na příští rok pro PC, Xbox Series S|X a PlayStation 5.

Diskuze (1) Další článek: Capcom chystá v letošním fiskálním roce ještě několik velkých herních projektů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,