PC

Alone in the Dark 2

Adventura, která přinesla nový pohled na tento žánr.
Autor: Ing. Miroslav Moucha

ZAHRADA
Počkej, až se týpek zvedne a zlikviduj ho. Zůstanou po něm 3 věci: Thompson, náboje a lahvička. Všechno posbírej a jdi dál. Drž se vpravo a až dojdeš ke kotvě na podstavci, rychle ji odsuň a jdi doprava mezi živé ploty. Pokud nebudeš dost rychlý, budeš si to muset nejdřív vyříkat se dvěma pistolníky. V zeleném bludišti zahni nejprve doleva. Zlikviduj dalšího týpka a seber fotku. Vrať se na hlavní cestu a jdi až na křižovatku. Dej se doleva (cestou ke spodnímu okraji obrazovky) a přes dalšího týpka dojdeš k místu, kde jsou na zemi čtyři esa. Seber hák, který leží opodál a stoupni na kárové eso. Propadneš se do podzemí. Nejprve zlikviduj týpka přímo před sebou, pak jdi doprava až k truhle. Postav se před ni a potom na ni zleva zatlač. Vzadu u zdi se objeví oltář a pod truhlou najdeš kovové kárové eso. Seber ho a polož na oltář. Zabij ducha a seber šavli a vyjdi ven žebříkem na druhém konci chodby (je u něho lahvička, kterou můžeš vypít). Nahoře seber provaz a znovu prolez podzemím ke čtyřem esům. Nyní se dej doprava, na první odbočce doleva, opatrně projdi kolem tváře v zelené stěně a další odbočkou doleva (z pohledu figury). Šavlí si prosekej cestu divokým vínem a po cestě dojdeš až k soše. Tady zlikviduj týpka s dřevěnou nohou a vezmi si kus novin, který po něm zbyde. Potom zkompletuj hák s provazem a hoď ho na vztyčenou ruku sochy. Otevře se tajný vchod do podzemí.

PODZEMÍ, KUCHYNĚ A PRVNÍ PATRO
Nejprve seber minci (před můstkem), na můstku kliku a kousek dál papírový pytlík. Dojdi až k tělu detektiva, malinko ho odsuň a pod ním najdeš jeho poznámky a sadu paklíčů. Jdi k zamčeným dveřím. Nejprve použij kus novin a potom paklíče. Klíč spadne z druhé strany na noviny a potom jím budeš moci odemknout dveře. Uvnitř nafoukni papírový pytlík a jdi k velké páce na podlaze. Postav se mezi páku a sud a bouchni pytlík. Tím upoutáš hlídačovu pozornost. Pak stačí zatlačit na páku a letící pytel vykoná svou práci. Pokud se to nepovede, musíš hlídače "jednoduše" zabít. Seber, co po něm zbyde (puška, lahvička a manuskript) a jdi k hodinám vzadu. Postav se za ně, tak abys mohl použít kliku. Tím se otevře tajná chodba. Projdi jí a v místnosti za ní zabij dalšího týpka, z kterého vypadne zlatý hák. Jdi dveřmi do další místnosti. Zatím nevstupuj na schodiště vlevo, v protějším rohu seber prkénko a jdi do dalších dveří - střelnice. Zabij dva neživáky, seber krabici s náboji a střílej do terčů tak, aby s e na všech ukázaly kára. Tím se otevřou dveře vpravo. Nejprve zlikviduj strážce, kteří z nich vyjdou a pak můžeš jít dovnitř. Seber láhev whisky, lahvičku na vypití a také zde můžeš najít dvě knihy. Minci použij do automatu vedle dveří a vypadnou ti dva žetony. Vrať se do střelnice. Týpkovi u zdi nabídni whisky (postav ji před něho na zem) a až ho to složí, prohlédni jeho vak. Najdeš kostým Santa Klause, který si hned obleč. Nyní můžeš jít nahoru po dříve zakázaném schodišti.

Opatrně jdi po bílých dlaždicích doprava kolem dvojitých dveří ke dveřím do kuchyně. Před nimi šlápni na červenou dlaždici, socha v pozadí po tobě hodí trojzubec. Rychle ustup a trojzubec vyřídí dalšího týpka, co právě vyšel ze dveří. Pak jdi k soše a seber její korunu. Vstup do kuchyně. Na stole seber pánvičku, se kterou vyřídíš kuchaře. Předtím ještě můžeš sníst vejce, která také leží na talíři na stole. Jdi z kuchyně ven a použij láhev jedu na dvojité dveře vedle kuchyně. Až budeš moci, jdi dovnitř. Použij nejprve žlutý žeton na harmonium proti dveřím a vypadne zlatá mince. Potom použij červený žeton a otevřou se dveře vzadu do ložnice. V ložnici posbírej náboje a pušku a jdi zpět do haly se sochou. Nyní se dej po schodech nahoru. Tam zlikviduj pistolníka a vstup do dveří. Otevři dveře uprostřed chodby a jsi v místnosti s kulečníkem. Zabij chlápka, seber po něm meč a na kulečníku pistoli. Vzadu v policích najdeš knihu a půlku pergamenu. Jdi ven a otevři dveře v rozšířeném konci chodby. Pomocí ukořistěného meče získej druhou půlku pergamenu, kterou hlídají dvě ozbrojené ruce. V inventáři pergamen zkompletuj a můžeš (?) si ho přečíst. Najdi sochu (bystu) v místnosti a na její hlavu vlož korunu. Tím se otevřou dveře do tajné místnosti. Uvnitř seber amulet a nech se teleportovat do další části.

ZA JEDNOOKÝM JACKEM
V místnosti, kde je konečná stanice teleportu najdeš lahvičku a zprávu. Otevři dveře a zabij akrobata a piráta. Z jednoho vypadne granát a z druhého klíček. Jdi do přístěnku a do krabice se šaškem hoď zlatou minci. Dostaneš střapec.

Jdi zpět do místnosti a do dveří vpravo. Začne za tebou chodit šašek. Postav se čelem ke dveřím do místnosti s hady a hoď tam střapec. Šašek půjde za ním a zmizí. Jdi do místnosti a do komína vpravo hoď granát a vlez dovnitř. Dole pobij všechny strážce a pod stromečkem si najdi biliárovou kouli. Vrať se do patra, do místnosti s kulečníkem. Biliárovou kouli použij na skříňku vlevo vedle kulečníku - tzv. čínský biliár. Tím se odsune knihovna v rohu a odkryje tajné dveře. Jdi k nim a odemkni je zlatým klíčem. Vstup dovnitř. Podívej se na animaci, a potom si zamřížované dveře otevři zlatým hákem. Jdi do dveří za Jednookým Jackem a potom po schodech dolů a směrem ke kuchyni. Po další animaci se octneš ve vězení na lodi a další část budeš hrát, jako dívenka Grace Saundersová.

V ROLI GRACE SAUNDERSOVÉ
Jakmile budeš moci, jdi k menším dveřím, odsuň kartón a vstup do vedlejší místnosti. NA zemi najdeš pytlík se zrním, na stole sendvič (ten můžeš sníst) a slánku. Zrní nasypej papouškovi, dostaneš nějaké informace. Prohlédni si plánek lodi na zdi vedle dveří a dveřmi vejdi do chodby. Rychle zahni doleva, proběhni chodbičkou a hned zahni doprava a schovej se v malém výklenku pod schody. Až pirátí zombiák přejde a zůstane stát vepředu, zády k tobě, rychle utíkej zpátky až k žebříku na konci chodby a vy šplhej nahoru. V mezipalubí se nezdržuj a po druhém žebříku vyšplhej až nahoru na palubu. Obejdi průlez a za zády krajního piráta vlevo opatrně projdi až k zábradlí lodi. Kraj se přitom za bednami a sudy, aby tě nespatřili. Teprve až u zábradlí se otoč doprava a stejně opatrně postupuj ke druhému průlezu. Nezapomeň cestou sebrat u posledního sudu doutnák a potom rychle vlez průlezem do kapitánovy kajuty. Z truhly vyndej malé dělo, z police vázu a vedle postele najdeš malé páčidlo. Postav se před dveře vpravo, polož na zem dělo, a nasypej do něj pepř. Vázu rozbij o zem a počkej, až přijde pirát. Pak použij doutnák na dělo. Seber zvonek, který zůstane po pirátovi, dveřmi vyjdi do chodby a hned jdi opatrně do protějších dveří. Na stole seber kuřecí nohu a jdi k výtahu na jídlo vpravo od stolu. Zazvoň zvonečkem a až se výtah otevře, vezmi klíček a vlez do výtahu. Výtah tě odveze do kuchyně. Klíčkem otevři skříňku vedle dveří a najdeš tam sirup a freezer. Zkus vyjít dveřmi do haly se sochou a hned se vrať. Mezi dveře polož freezer a počkej až zombiák upadne a zmizí. Jdi do haly a po schodech nahoru. Nad schody se zbav dalšího strážce pomocí sirupu a jdi do místnosti s kulečníkem. V otvoru v kulečnovém stole najdeš žeton. Projdi tajnými dveřmi do pokoje Jednookého Jacka a páčidlem otevři stůl v rohu místnosti. Najdeš klíč a knihu. Nyní jdi do místnosti s teleportem a na desku použij páčidlo. Z haly jdi do kuchyně. Pokud sis cestu nezablokoval freezerem, dostaneš se tam bez problémů. Jen tam nakoukni a zase rychle vycouvej do haly. Až se další zombiák přerazí o freezer, můžeš jít klidně do kuchyně a výtahem na jídlo se vrátit do lodi, kde skončíš opět ve vězení.

OPĚT SÁM SEBOU
Chvíli cvič pravou šipkou, až dosáhneš na klíč. Odemkni si pouta a zabij zombiáka. Seber šavli a jdi do místnosti s papouškem. Zabij dalšího zobmiáka, který má pušku. Jdi ven do chodby a doleva. Zabij třetího týpka (má doutnák) a dojdi až ke dvěma dveřím. Nejdřív si vyber ty vpravo. Piráta uvnitř zlikviduj šavlí a získáš, kromě jiného, kroužkovou košili. Tu si hned obleč a odsuň sud v koutě, abys mohl sebrat druhou košili, která visí nahoře. Jdi ven na chodbu a podívej se do druhých dveří. Zabij dalšího piráta a seber věci. Pak se vrať a jdi chodbou na druhou stranu. U žebříku uprostřed bude čekat další pirát. Až ho zabiješ, jdi do dveří vpravo od žebříku. Je to kovárna. Tady jsou dva piráti a v protilehlých rozích místnosti najdeš klíč a kleště. Uprostřed u pece seber žhavé železo. Jdi ven a naproti u druhého žebříku najdeš dveře do prachárny. Tam bude hlídač o něco tužší, ale dá se zvládnout. Zbyde po něm kniha a soudek s prachem. Jdi ven a po žebříku vylez do mezipalubí. Po jedné straně je ložnice pirátů, do které vedou dvoje dveře. Dej pozor, ať je nevzbudíš. Na druhé straně je místnost s dělem. Vzbuď hlídače děla a zabij ho. Použij kleště, abys přeštípl řetěz u děla. Potom ho odtlač směrem doleva. Je těžké najít přesné místo, kde je potřeba zatlačit, ale jde to. Vlož do děla doutnák. Vejdi protilehlými dveřmi do ložnice pirátů a polož na zem soudek s prachem. Vrať se k dělu a žhavým železem ho odpal. Ještě jednou jdi do ložnice pirátů a najdi váček se zlatými mincemi a lahvičku. Jdi na chodbu a použij zlato před dalšími zamčenými dveřmi. Vyběhnou dva trpaslíci. Zlikviduj je a běž dovnitř. Jsi v místnosti s výtahem na jídlo. Obrať se doleva a jdi do dalších dveří (spíž). Tady na tebe čeká šéfkuchař. Až ho udoláš, vypadne z něj kovová karta - klíč. Jdi na chodbu a použij klíč u posledních zamčených dveří naproti. Vběhneš dovnitř a ještě jednou podlehneš Elizabetinu kouzlu. Grace bude muset opět zasáhnout. Jdi s ní k červené soše a použij páčidlo, které se změnilo v jakousi kouzelnou hůlku. Vedle se otevřou dveře. Vejdi dovnitř a použij kuřecí nožičku. Elizabet dohrála.

FINÁLE
Nesnaž se bojovat s duchem, je příliš silný. Uteč dveřmi na chodbu a doprava k žebříku na palubu. Tady zabij všechno, co se hýbe a seber zlatý hák. Potom vylez nahoru na stožár se žebříkem. Týpka, který tady čeká, se nejlíp zbavíš tak, že ho shodíš dolů. Pak použij hák na provaz, který vede od stožáru kamsi šikmo dolů. Sjedeš po něm na ráhno, kde musíš zlikvidovat skokana, a sice tak, že budeš útočit vždy první ! Potom skoč za ním dolů na palubu. Seber meč kapitána Nicholase a jdi ke stožáru, k ně muž je přivázaná Grace. Osvoboď ji kleštěmi, připrav si Nicholasův meč a dej se do konečného boje s Jednookým Jackem. Buď stále ve střehu a nenech se zmýlit tím, že jednou upadne na palubu - jenom to hraje. Až ho konečně udoláš, můžeš si vydechnout, protože to je KONÉÉÉC!!!
Váš názor Další článek: Command & Conquer: Red Alert 2 – co dodat?

Témata článku: , , , , , , ,