PC

Alone in the Dark 3

Třetí pokračování jedné z nejlepších adventur.
Autor: Ing. Miroslav Moucha

Saloon
Na začátku exploduje most, ale z toho si hlavu dělat nemusíš. Jdi doleva k saloonu. Na pravém konci terasy seber kanystr benzínu a jdi dovnitř do saloonu. Na prostředním stolku najdeš klíč a na malém pódiu chřestítko (maraca). V jednom rohu najdeš kanystr s olejem. Kanystr s benzínem použij na projektor. V malé místnosti u baru (vlevo) najdeš krabičku zápalek. Jdi za bar a nech týpka nahoře klidně střílet (ublížit ti nemůže). Prohledej skříňku za barem, najdeš fřevný líh a dvě láhve (bottle a flask). Láhev "bottle" hoď na zem a seber žeton. Použij žeton z levé strany na piáno a seber lampu. Zatlač na levý roh nahoře nad barem. Zůstaň stát,počkej na střelce a vyřiď ho puškou. Seber kárové eso a zlatý náboj. Seskoč dolů padacími dveřmi.

Podzemní kobky
Použij postupně kanystr s olejem, zápalky a lampu. Tím zapálíš lampu a získáš světlo. Seber kanystr poblíž zdi a přečti si plakát na zdi. Prohledej sudy. V jednom ze sudů vlevo jsou dvířka. Otevři je a použij chřestítko, aby ses vyhnul hadům. Šplhej po žebříku a vstup do cely. Zabij zombiáka. Pozor ! Dokud budeš v této cele, bude se objevovat stále znova a vždycky ho musíš zabít. Seber kámen a použij kanystr u dveří cely. Seber klíč, hoď kamenem a z jeho zbytků vyber amulet a jdi do chodby. Před opilce postav dřevný líh a jdi do protější cely, kde najdeš láhev. Jdi ven a chodbou projdi do šerifovy kanceláře. Prohledej stůl a najdeš šerifskou hvězdu a náboje do winchestrovky. Klíčem otevři skříň a vezmi si winchestrovku. Přečti si plakáty na zdi. V protější místnosti otevři dvířka od kamen a zabij velkého týpka. Pak jdi doprava do větší chodby a dotlač skříň před dvojité dveře. Otevři skříň a najdeš pušku. Po provazovém žebříku v rohu vyšplhej na střechu.

Střecha
Seber bič a obejdi zídku. Po několika krocích uvidíš rotující kvádr, který v pravidelných intervalech vysílá k zemi červený kuželovitý paprsek. Ve chvíli, kdy paprsek nesvítí, musíš rychle sebrat katovský provaz pod ním. Jdi doprava úzkou uličkou. Po levé ruce mineš dveře - těch si zatím nevšímej. Po cestě seber železnou desku a nábojový pás. Použij železnou desku. Dalšího týpka vezmi bičem, aby z něho vypadl váček se zlatými mincemi. Nabij do winchestrovky zlatý náboj a odstřel s ním dalšího pistolníka v rohu. Seber pytel se škorpióny a vystřel na zavřené dveře. Uvnitř si posviť lampou a použij katův provaz, až nebudeš moci dýchat. Pak použij pytel se škorpióny na otvor v podlaze a stiskni páku. Prozkoumej prostor za padacími dveřmi a najdeš kousek dynamitu a kus sušeného masa. Jdi ven a kolem rohu, kde byli dříve dva střelci dojdeš do malé místnosti. Tam najdeš kulomet, lahvičku a za sudem zápalnou šňůru. Použij zápalnou šňůru. Zastřel týpka, který zavřel dveře a znovu je otevři. Použij dynamit na prasklou zeď a šňůru zapal dynamitem. Pak rychle uteč ven z místnosti. Vrať se zpět, projdi otvorem a postav se na kámen se značkou šípu. Jdi dveřmi a chodbou dál, v rohu zatoč doleva a zabij dalšího týpka. Nepokoušej se projít rozbitou zdí v rohu, zahni doleva a kolem zdi dojdeš ke stroji. Použij na něj šerifskou hvězdu a dvakrát zapráskej bičem. Poprvé ho seber ze země, podruhé o něj sice přijdeš, ale stroj se rozběhne. Vrať se zpět a projdi nyní otevřenými dveřmi vlevo. Seber lahvičku a náboje, které najdeš na konci prkna trčícího do ulice. Vrať se až ke zdi, rozběhni se (ťukni do klávesy ";" - to je ta vlevo nahoře, vedle jedničky) a na konci prkna se automaticky odrazíš a skočíš do protější budovy.

Hotel
V chodbě použij zápalky a rozsviť všechny 4 svíčky. Pozor na díru v podlaze! Jdi do otevřených dveří a seber cár novin z podlahy. Na "kukačkové" hodiny použij sušené maso a seber žeton. V rohu seber "němého sluhu" a lahvičku u obrazu. Obrazem projdi do druhé místnosti. V rohu postele najdi šíp a použij ho na sošku Amorka nad postelí. Prohledej noční stolek se zrcadlem a najdeš náboj 30/30, baňku a perlu. Zatlač na zrcadlo a na druhé straně najdeš klíč. Projdi obrazem zpět do první místnosti a do haly. U díry v podlaze teď najdeš prsten s diamantem. Klíčem odemkni dveře vlevo a jdi dovnitř. Použij prsten a potom použij diamant na sošku draka vedle dveří. Získáš náboje do winchestrovky. V místnosti ještě najdeš lahvičku, diář a papír s instrukcemi. Jdi dveřmi ven na balkón. V místě, kde je zábradlí přerušeno, na tebe začne kdosi střílet. Použij "němého sluhu" na okraj balkónu a podívej se na konec pistolníka. Potom zatlač na okenici a přejdi po ní do místnosti, ve které se střelec ukrýval. Na stolku najdeš klíč a v rohu spoušť a blesk. Prohlédni si obrázky na zdi a jdi zpět do haly. Klíčem otevřeš poslední dveře. Použij baňku a spoušť ke zkompletování blesku a jdi dovnitř. Monstrum zlikviduješ jedině tak, že použiješ blesk na označeném místě pokoje. Ze strany hoď do piána žeton a potom kopni do skříňky v protějším rohu. Najdeš v ní lahvičku a navažskou válečnou hůl. Uprostřed místnosti se otevře vchod do podzemí. Připrav si lampu (použitím oleje a zápalek) a skoč dovnitř.

Podzemí
Rozsviť lampu, vyhni se netopýrům a proběhni dveřmi do další místnosti. Po kvádrech doskákej až k indiánskému náčelníkovi. Použij na něho válečnou hůl a on tě pustí dál. Na místě kde stál ještě najdeš náboje a klíček. Opět skákej po kvádrech a až nebudeš moci dál, použij indiánský amulet, který tě přenese na poslední sloup. Ten tě vynese nahoru do vstupní haly se dvěma hnědými dvojitými a zamčenými dveřmi.

Archiv, kancelář a hřbitov
Zlikviduj dva týpky a získáš lahvičku, cylindr a klíč od archivu (dvojité dveře vlevo). Jdi dovnitř, prohledej police s knihami a najdi bílou knihu, hodinářskou příručku a zamčenou knihu. Použij klíček na zamčenou knihu. Přečti všechny písemnosti a prohledej bustu u zdi. Najdeš kapesní hodinky. Ve stolku naproti policím najdeš desku. Zapal svíčku na stole. Při ní si přečti bílou knihu a použij desku na zrcadlo u stolu. Jdi ven z místnosti a u dvojitých dveří vpravo použij kapesní hodinky. Jdi do kanceláře, od úředníka dostaneš svitek a na bustu Abe Lincolna použij cylindr. Dostaneš náboje. Zabij zeleňáka a postav se proti barevnému oknu, ke kterému vedou dřevěné schůdky. Vystřel do okna a projdi jím na hřbitov. Použij válečnou hůl na kruhovou desku uprostřed hřbitova a najdi hrob O.E.J. Použij na něj kárové eso. Získáš zprávu a sloup tě vyveze do kuchyně.

Kuchyně, taneční sál, kostymérna a banka
Na stole najdeš kanystr s olejem a na podlaze krabici s filmem. Na příborníku najdeš pytel s pemmicanem. Na krb použij kanystr s olejem a vstup do tanečního sálu se ztuhlými tanečníky. Prohledej tlouštíka uprostřed a najdeš kladivo, u dámy naproti zase další náboje (!). Jdi až k pódiu (pozor na střely violisty) a prohledej gramofon. Najdeš kytarovou strunu, papír s notami a klíč od sejfu. Zabij týpka a vrať se do kuchyně. Hned za dveřmi jdi doleva a za příborníkem objevíš chodbičku. Dveřmi vpravo projdeš na chodbu a na protější dveře použij náboj 30/30 a odpal ho kladivem. Vstup do kostymérny. Na stole je model železniční stanice. Prohledej ho a získáš mapu, žárovku a rozbušku. Jdi do vedlejší místnosti a použij kytarovou strunu na střihačský stůl. Použij žárovku a notový záznam. Najdeš na něm kombinaci (806). Krabici s filmem použij na projektor vedle stolu. Dveřmi vpravo projdeš do banky. Nechoď zatím za přepážku, ale jdi stále rovně. Na stolku najdeš astronomickou knihu. U zdi prohledej obraz. Stále příkazem Open/Search zadávej různé kombinace, až konečně nastavíš 806. Pak se můžeš vrátit a bez nebezpečí jít za přepážku vpravo. Na dveře sejfu použij perlu a otevři je klíčkem. Pak budeš muset zabít zeleňáka, který má tvůj amulet. Možná ho budeš honit až do kuchyně, ale zabít ho musíš a amulet si vezmi zpátky. Vrať se k sejfu a vezmi si z něho náboje a kufr s penězi. Otevři okno a po kabelu sjeď na střechu McCarthyho obchodu.

Źelezniční stanice
Vezmi si zprávu od McCarthyho. Prohledej sedlo a najdeš lahvičku a vozík - tam najdeš detonátor a náboje. Vlez do vozíku a ten tě doveze až ke stanici. Honem jdi dvojitými dveřmi dovnitř. Zatlač na nápis opřený o zeď a tím vyřídíš týpka nahoře na trámu. Seber klíček a prohledej hromadu kolejnic u zdi. Najdeš svorník. Jdi ke dveřím v rohu a 3x udeř svorníkem do zvonu. Ocelové dveře se začnou otvírat a zavírat. Počkej si na správný okamžik a proběhni jimi ven. Jdi doleva a u plotu použij rozbušku (blasting cap) a naproti u skály přes koleje detonátor. Pak se opatrně přibližuj k rezervoáru vody na druhé straně kolejí, proti stanici. V určitou chvíli budeš moci položit na zem kufr s penězi a klíč. Potom zemřeš, ale neboj se, konec hry to není.

V kůži pumy
Sejfni si hru V této části hry si musíš vybojovat svůj život zpět ve zvířecí podobě. Na počátku máš 50 životů, ale postupně ti časem ubývají až k nule. Pokud tedy nestihneš tuto část absolvovat včas, musíš to zkoušet znovu. Nejlépe je všude, kde je to možné, používat běh (opět klávesa ";"). Proběhni tunelem na hřbitov a bránou v protějším rohu na ulici. Běž naproti do saloonu a nahoru po schodišti vlevo (je ukryté za zdí). Zničenou část schodiště přeskočíš automaticky. Nahoře běž doleva, přeskoč díru v podlaze a proběhni oknem na konci chodby. Po prkně běž na střechu a doleva a běž až k místu, kde je přerušená zeď. S rozběhem skoč na ruku sochy, která je dírou vidět a seber zlatého orla. Seskoč na zem, utíkej do uličky za sochou, potom doleva a kolem velké budovy po pravé ruce doběhneš až do uličky po pravé straně McCarthyova obchodu. Doběhni k sudu s dehtem a namoč si do něho tlapu. Pak běž zpět kolem velké budovy a najdi dveře dovnitř. Běž k dvojitým dveřím vpravo a vedle nich najdeš soudek se stříbrnou solí. Opět si v něm namoč tlapu a běž ven. Dej se doleva a hned vedle budovy je brána na hřbitov. Ovšem pozor! Je úplněk a do noci vybíhají vlkodlaci. Jednoho musíš zabít hned na ulici, druhý na tebe čeká na hřbitově. Jakmile vlkodlaka skolíš, promění se v zombiáka a ty rychle ustup o pár kroků, aby ti ještě v poslední chvíli neubral nějaký ten život. Potom se utíkej tunelem zpět do jeskyně. Polož zlatého orla do ohně a vrátí se ti lidská podoba.

Znovu do podzemí
Nejdřív se projdi okolo hrobu a za ním najdeš kus mýdla a pistoli. Opatrně jdi k rezervoáru vody. Až uvidíš svého zombiáckého dvojníka, polož pistoli na zem a jdi k němu. Po splynutí v jedno tělo a jednu duši opět zvedni pistoli a vyšplhej po žebříku nahoru na věž. Z lávky skoč dolů dovnitř rezervoáru. Zombiákovi dej kus mýdla, ať se umyje a neotravuje a seber drátěný kartáč a lahvičku. Kousek od poklopu najdi kolík trčící z vnitřní stěny a použij na něj drátěný kartáč. Poklop se otevře a můžeš skočit dolů. Jdi, až se chodba rozšíří. V rozích najdeš diář a mrtvý list. List použij na hlavu indiána ve výklenku, podívej se na plánek podzemí vedle na zdi a projdi otevřenými dveřmi. Dojdeš do místnosti s výklenky ve stěnách. Dva zombiáky musíš zlikvidovat bez použití pistole. Prohledej výklenky, najdeš lahvičku a krumpáč. Úzkým průchodem dojdeš k propasti. Na plošině vpravo najdeš pergamen a pak už tě čeká cesta přes propast. Když vykročíš ve správném místě, objeví se ti pod nohama plošina. Pak musíš metodou pokus - omyl zkoušet na kterou stranu musíš pokračovat, aby se plošina posunula dál. Doporučuji po každém kroku sejfnout hru. Až se dostaneš na druhou stranu, zastřel zombiáka s krumpáčem. Projdi do další místnosti a dalšího zombiáka utluč krumpáčem. Na zdi najdeš svíčku, v policích amforu s vodou, pracovní knihu Jeda Stona a u rozžaté svíčky ožehlou knihu. Až půjdeš druhými dveřmi z místnosti ven, najdeš ještě jehlu. Projdi chodbou k dalším dveřím. Použij amforu s vodou na sochu muže s puškou a dveře se otevřou.

Výtahem do laboratoře
Nejdřív seber na zemi střádanku - prasátko a hoď ji na zem. Mezi střepy najdeš mikroskopové sklíčko. Zatáhni za páku a výtah se rozjede. Další místností projdi až na konec a na stolku najdeš mikroskop. Použij na něj sklíčko a podívej se do něj. Zapamatuj si v jakém pořadí jsou barevné skvrny na sklíčku a ve stejném pořadí stiskni velká barevná tlačítka na zdi. Projdi dveřmi do laboratoře a prohledej stůl - najdeš tam lahvičku s lektvarem. Jdi zpět ke dveřím a zahni doleva, do druhé části místnosti. Použij lahvičku s lektvarem a získáš otrávenou jehlu. Postav se čelem ke stolu s destilační baňkou a použij znovu lahvičku s lektvarem. Ve spojení s vodou získáš nápoj, který tě zmenší a ty můžeš projít mříží vpravo do cely. Dědka zlikviduj otrávenou jehlou. Potom posbírej stéblo slámy, lahvičku se čpavkem a klíč. Klíčem si odemkni dveře cely a u stolu ještě jednou použij lahvičku s lektvarem. Jdi ke stěně a za nohou stolu objevíš malý otvor ve zdi. Projdi jím, za ním použij stéblo slámy, rozeběhni se a před propastí stiskni mezerník. Skokem o tyči se dostaneš přes propast a na druhé straně najdeš další lahvičku s lektvarem. Druhým otvorem projdi do pavoučí jeskyně. Vyhni se pavoučímu zombiákovi a použij lahvičku s lektvarem na lávu, která vyvěrá ze zdi vlevo. Až se půjde pavouk napít, je vyhráno. Pozor na pavučinu ! Seber kýbl s pavoučím lepem a použij ho. Pak vyšplhej po osvětlené zdi v rohu. Nahoře jdi hned ke stolku, seber hlavu a hoď ji do otvoru v podlaze. Velkej zombiák skočí za ní a j e vystaráno.Seber olověný ingot a odtlač kovadlinu z cesty. Najdeš lahvičku a ve výklenku winchestrovku. Připrav si ji k použití a jdi do další místnosti. Zabij Cobru, seber soudcovskou paruku a stříbrný dolar a v rohu najdeš další lahvičku. Prohlédni si plakát vedle dveří a použij na něj dolar. Dveře se otevřou a hurá k poslednímu dobrodružství.

Finále
Pod žebříkem seber krabičku zápalek a jdi do dalších dveří. Nevstupuj do obrazce, ve kterém je uvězněná Emily!! Jdi k tyglíku, použij sirky a olověný ingot. Ze žlábku potom vezmi Hůl Zla s kamenem. Emily sice unikne z obrazce, ale u zdi omdlí vyčerpáním. Obejdi místnost a najdi ještě ožehlý papír, pergamen z Aztéckou legendou a náboje do winchestrovky. Sejfni hru, připrav si winchestrovku a jdi do tunelu poblíž ležící Emily. Hned, jak budeš moct, začni pálit po velkém zombiákovi. Musíš ho rychle zlikvidovat, sebrat nůž a na dveře, kterými jsi vešel hodit lahvičku se čpavkem. To vzkřísí Emily, která tě zachrání od postupující stěny s bodci. Jdi k protějším dveřím a použij soudcovskou paruku na hák nahoře. Tím dveře otevřeš. Doporučuji opět sejfnout hru, protože následující část je opravdu tuhá. V místnosti na tebe čekají dva pistolníci a největší, obrněný zloduch. Nejprve musíš rychle proběhnout do boční místnosti vlevo se sochou orla. Použij na sochu Hůl Zla a zbavíš se obou pistolníků. Obrněnec za tebou k soše nemůže, takže si tam můžeš vždy odpočinout. Najdi lahvičku za sochou a vypij ji. Utíkej do vedlejší místnosti, v rohu najdeš gumové rukavice a běž zpátky k soše. Navlékni si rukavice a připrav do ruky nůž. Rychle utíkej k elektrickým drátům vlevo na zdi a přeřízni je. Potom červeným kohoutem vpravo pusť vodu a běž znova k soše. V klidu pozoruj obrněncův konec. Jdi dopřední místnosti a vpravo v rohu najdeš pytel s uhlím. Nyní otevřenými dveřmi projdi k lokomotivě, kde už na tebe čeká Emily. Vylez za ní nahoru na lokomotivu, použij pytel uhlí, potom zápalky a nakonec stiskni páku vpravo. Vychutnej si závěrečnou sekvenci. Uff ! KONÉÉÉC !
Váš názor Další článek: Command & Conquer: Red Alert 2 – co dodat?

Témata článku: , , , , , , , ,