Alone in the Dark 4 - temný jak tma

Temnota je naprosto přirozeným prvkem, který v nás evokuje strach. Malé děti se obávají, že na ně vybafne kdoví co, ti odrostlejší z ní mají obvykle strach proto, že nevědí, co se v ní ukrývá. Právě ona nevědomost je nejhorší stránkou temnoty. Řekněme, že se nacházíte v absolutní tmě, na neznámém místě, v neznámém čase. O které věci začnete přemýšlet jako první?
Temnota je naprosto přirozeným prvkem, který v nás evokuje strach. Malé děti se obávají, že na ně vybafne kdoví co, ti odrostlejší z ní mají obvykle strach proto, že nevědí, co se v ní ukrývá. Právě ona nevědomost je nejhorší stránkou temnoty. Řekněme, že se nacházíte v absolutní tmě, na neznámém místě, v neznámém čase. O které věci začnete přemýšlet jako první? Napadne vás, jestli vám náhodou za zády nestojí nějaký sadomasochista, nebo jestli se prostor, ve kterém jste, nezačíná pomalu ale jistě plnit nějakou příšernou malou havětí? Když je s vámi více známých lidí, strach ustupuje, ale pokud jste sami ...

Série her Alone in the Dark je v herním průmyslu již poměrně známá. Předchozí tři díly byly téměř vždy v něčem revoluční. Alone in the Dark tedy například poprvé použil 3rd person zobrazení, kterému se v poslední době dostává takových ovací. A to bylo přibližně před šesti lety. V každém z dílů šlo o to, postřílet co nejvyšší počet buřičů, kterým se nelíbilo v útulných rakvích v kypré zemině, a kteří se v jednou v noci vydali na svou poslední procházku po širém světě.

Tento úkol samozřejmě zůstane i do čtvrtého dílu. Zhostíte se role Edwarda Carnbyho, který si opět zapomněl připravit dostatek munice, a tak bude muset paběrkovat v nejrůznějších temných prostorách, kam se jen ke své smůle dostane (hra se má odehrávat na jistém zámku poblíž kalifornského pobřeží). Edward ovšem nebude jedinou postavou ve hře a vaše role se budou měnit.

Po technické stránce by mělo dojít k výrazným vylepšením (oproti poslednímu dílu, což je samozřejmě pochopitelné), obzvláště v grafice, která, ač byla ve své době revoluční, nedosahovala přílišných kvalit. Samozřejmě to bude hra akcelerovaná, stane se asi konkurencí pro takové kousky jako Nocturne či Resident Evil (bude k dispozici i na konzole, údajně dokonce na všechny "hlavní"). Nejlepším časem, kdy si zahrát, bude samozřejmě půlnoc, kdy už se bude celé vaše obydlí pohupovat v náručí noci. Vyjít by měla na podzim tohoto roku.

Diskuze (2) Další článek: O.R.B. - Oprsklý Rybí Biftek?

Témata článku: , , , , , , ,