Amazon licencuje CryEngine, důvod zatím neznáme

Amazon se rozhodl licencovat CryEngine. Chystá hru či snad vlastní engine?

Amazon nejspíše v tichosti kutí vlastní engine. Od dosud nepotvrzených anonymních zdrojů se internetem šíří informace, že Crytek se dohodl s internetovým molochem Amazon na exkluzivní dohodě licencování CryEnginu.

Kdo situaci kolem této německé firmy alespoň běžně sleduje, jistě postřehl, že minulý rok se Crytek dostal do tíživých finančních problémů, což se promítlo nejen do nucené firemní restrukturalizace, ale vyvolalo otázky i ohledně budoucnosti připravované hry Homefront: Revolution, přičemž práva na značku prozatím koupil dravec Deep Silver (aby Crytek vůbec měl na zaplacení dlužných platů zaměstnancům).

Po komerčním neúspěchu ambiciózní hry Ryse: Son of Rome, které mohlo zlomit vaz hned několik faktorů (mimo jiné i ten, že dlouho byla exkluzivitou pro Xbox One, zatímco fanouškovská základna Cryteku se zrodila na PC platformě), se tak po dlouhých měsících konečně jedná o alespoň drobné zlepšení situace firmy, jelikož ta měla od Amazonu obdržet částku, pohybující se v řádu 50 až 70 milionů dolarů.

nxgxshxnlkkxsphjhw3n.png

Amazon se samozřejmě o proniknutí na herní trh pokouší dlouhodobě. Kromě faktu, že skrz svůj e-shop prodává krabicové i digitální hry, rovněž vyvíjí streamovací zařízení a službu Amazon Fire TV, která se kromě filmů zaměřuje právě i na hry. V současnosti také vyvíjí dosud nespecifikovaný projekt v rámci studia Amazon Game Studios, ve kterém pracuje hned několik veteránů videoherního průmyslu.

Situaci budeme samozřejmě nadále sledovat a o případných novinkách náležitě informovat.

Váš názor Další článek: Vyhlášení výherců: soutěž o tři press-packy s rubačkou Bloodborne

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,