AMD oznámilo výsledky za první čtvrtletí

SUNNYWALE, CA - 14. 4. 2004 - Společnost AMD dnes oznámila své příjmy ve výši 1,236 miliardy
USD a čistý zisk 45 milionů USD pro kvartál končící dne 28. března 2004. Zisk na akcii činí 0,12 USD a byl podpořen rekordním prodejem, zvýšenou hrubou marží a nákladovým managementem. Tyto úspěchy přičítá finanční ředitel AMD Robert J. Rivet zejména pevném růstu, vysoké výkonnosti i silnému prodeji v Latinské Americe a Asijko-pacifické oblasti. V porovnání s rokem 2003 tak během prvního kvartálu došlo ke zvýšení prodeje o celých 73%.  V prvním čtvrtletí roku 2003 oznámilo AMD prodeje ve výši 715 milionů USD a čistou ztrátu 146 milionů USD, neboli 0,42 USD na akcii. Ve čtvrtém kvartálu 2003 činily prodeje 1,2 miliardy USD a čistý zisk pak 43 milionů USD, tedy 12 centů na akcii. AMD dále pokračovalo v posilování vedoucí pozice na trhu v oblasti bezdrátových zařízení a embedded aplikací prostřednictvím svého řešení paměťových čipů Flash Spansion™. Taktéž přijímání vedoucí platformy AMD64 se mezi zákazníky neustále zrychluje a prodeje procesorů mezi jednotlivými kvartály se více než zdvojnásobují.

Poptávka po procesorech rodin AMD Opteron, AMD Athlon™ 64 a Athlon XP zůstala stabilně vysoká. ASP se podařilo zvýšit už ve čtvrtém po sobě jdoucím kvartálu pokračujícím pronikáním na korporátní trh. Procesor AMD Opteron se úspěšně uplatňuje v rozmanitých vertikálních segmentech, které zahrnují finanční služby, webovou infrastrukturu, vládní úřady, farmaceutické firmy, petrochemii, či tvorbu digitálního obsahu. Dále prodeje procesoru AMD Athlon 64 FX zůstávají stabilně velmi silné v segmentu
počítačových hráčů a nadšenců. Přechod výroby na 90nm technologii procesorů AMD64 úspěšně
pokračuje a je doprovázen solidní výtěžností, a vynikajícími charakteristikami spotřeby energie i tepelného vyzařování. AMD bude začínat s masovou produkcí na 90 nm v druhém čtvrtletí a očekává první výnosy z produktů ve 3. kvartálu 2004.

Další vybrané skutečnosti z uplynulého čtvrtletí:

Společnost AMD uvedla procesory AMD Athlon 64 FX-53 a AMD Athlon 64 3400+, které dnes představují nejvýkonnější řešení pro desktopové systémy.

Rodina procesorů AMD64 obdržela během prvního roku na trhu více než 45 ocenění po celém světě. Ocenění v prvním čtvrtletí zahrnují ceny Gartner System Builder Summit: “Nejlepší hardwarový produkt“, „Nejlepší výrobce“ a „Nejlepší program / promotion pro system buildery“, ocenění PC Worldu pro AMD Athlon 64, „Nejlepší produkt roku 2003“ od PC Magazine pro AMD Athlon 64 a PC Professionel Editors‘ Choice „Inovace roku 2003/2004“ pro technologii AMD Cool’n’Quiet™.

Spansion zahájil produkci 110nm Floating Gate Flash pamětí. Jsou to vůbec první komerčně dostupné paměti vyrobené menší, než 130 nanometrovou technologií.

Společnost AMD byla založena roku 1969, navrhuje a vyrabí paměti Flash, mikroprocesory a řešení využívající technologii system-on-chip pro počítačový, komunikační a spotřební průmysl. V rámci své celosvětové působnosti disponuje výrobními závody ve Spojených státech, Evropě, Japonsku a Asii. Je taktéž zahrnuta v seznamu Standard And Poor´s 500.

Zdroj: TZ

 

 

Váš názor Další článek: 3D akce se skvělou grafikou v 96 KB? Jde to - stahujte zde!

Témata článku: , , , , , , , ,