AMD se zbavuje další tisícovky lidí

Že život není peříčko ví každý správný herní hrdina. V posledních pár měsících to ale čím dál tím častěji zjišťují i lidé, kteří těmto hrdinům umožňují ožít. Po zavření několika tvůrčích studií a vydavatelských společností tak přichází na řadu i firma, soustřeďující se primárně na vývoj nejen herního hardwaru. A rozhodně nejde o žádného prcka.

Pomyslného černého Petra opět získala společnost AMD, která se tak během jednoho jediného roku musela tříkrát uchýlit k propouštění. Již na začátku minulého roku byla nucena rozdat výpovědi mezi nějakých 1600 zaměstnanců, které v prosinci následovalo dalších šest stovek. Již brzy se přitom s firmou bude muset rozloučit dalších 1100 pracovníků, na něž zkrátka nejsou peníze.

O tom ostatně svědčí i fakt, že všem zbylým zaměstnancům bude dočasně snížen plat. Co je však neobvyklé je skutečnost, že redukce platových podmínek zasáhne všechny pozice. CEO například přijde o 20% ze své mzdy, víceprezienti a další příslušníci top managementu dostanou o 15% míň, běžní zaměstnanci o 10% a lidé pracují od hodiny o 5% méně.

Jako by to nestačilo, v rámci úspor se vedení AMD rozhodlo i k geografickým změnám a přes 3000 lidí bude muset přesídlit. Budoucnost zmiňované společnosti tak zůstává do značné míry nejistá. Nezbývá ovšem než doufat, že se jedná pouze o dočasný kolaps.

Zdroj: TZ

Váš názor Další článek: World of Darkness MMO vyjde za rok

Témata článku: , , , ,