Americká verze SimCity se potýká s problémy kvůli nutnosti online připojení

Hráči si nemohli koupenou hru stáhnout, případně je trápí výpadky serverů a podobně.

Nové SimCity vyžaduje trvalé připojení k internetu. EA provedli několik stress testů, aby vyzkoušeli funkčnost serverů při zatížení a slíbili, že během launche nebudou žádné problémy. A hádejte, co se stalo, když se hra začala včera prodávat v Americe? Správně, opakovala situace jako v případě Diabla III a vše se rozhodně neobešlo bez problémů.

simcity2013.jpg

V první řadě měla část hráčů, co si pořídila hru digitálně, problém si ji vůbec stáhnout. Tvůrcům se z nějakého důvodu nepodařilo umožnit pre-load funkci, takže všichni museli začít stahovat hru zároveň v den launche. A servery takovou zátěž nezvládaly.

I po stažení a nainstalování hry však neměli hráči vyhráno, protože se některým hráčům nedaří kvůli přetíženým serverům připojit do hry a objevují se další problémy, jako nefunkčnost seznamu přátel, nemožnost si založit nové město, plus se objevují různé chyby v tutoriálech a podobně.

EA na problémech pracují a dle poslední zprávy služby Origin na Twitteru jsou přesvědčení, že mezinárodní verze nebude mít žádné problémy. Uvidíme po půlnoci, kdy bude odemknuto SimCity u nás.

Zdroj: VG247

Diskuze (3) Další článek: Nový seriál s nindža želvami doplní i hra pro PC, X360 a PS3

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,