Americký fotbal ve světě Warhammeru

Cyanide Studio je tým poskládání z bývalých zaměstnanců společnosti Ubisoft. Jestliže vám ten název nic neříká, připomene vám, že se jedná o tvůrce RPG Loki či sportovní série Pro Cycling Manager. Nic moc říkáte si, jenže tento názor zmizí, jakmile se podíváte do kategorie připravovaných her. Vedle freewarového Dungeon Party se tam tůní i Blood Bowl, což je takový jiný americký fotbal.

Namísto lidských hráčů se ve vašem týmu objeví postavy ze světa Warhammeru. Pakliže je neznáte, tak vězte, že s takovými potvorami byste na kafe nezašli ani omylem. Ale na americký fotbal se hodí výtečně, to se musí nechat. Zábava začíná s úvodním hvizdem rozhodčí, kdy se do sebe všechna monstra pustí. Pravidla sice existují, avšak občas se zápas zvrtne v pořádnou bitevní vřavu, až tribuny bouří. Každé monstrum z nich má své specifické vlastnosti a klady i zápory. Goblini jsou sice malého vzrůstu, nicméně tento handicap si bohatě kompenzují svojí pružností. Na druhou stranu skaveni jsou poměrně zákeřná stvoření, ale jakmile je nasoukáte do fotbalové výbavy, úsměvu na rtech zabrání jen málokdo. Dále se můžete těšit na Orky, Trpaslíky, Síly Chaosu, Elfy nebo Lidi.

Schopnosti svých hráčů si budete moci s každým dalším vylepšovat. tedy za předpoklady, že vůbec přežijí. Aby se hra nebyla jen tak bezcílná, připravili tvůrci několik ligových soutěží a na vrch přidali ještě online mód. Blood Bowl má potenciál zaujmout i lidi jinak americkým fotbalem nezasažené. Celkové originální pojetí, známé fantasy postavy a skvělá grafika budiž důkazem. První zápas si si budete moci zahrát v první čtvrtletí příštího roku, kdy se plánuej start prodeje na platformách PC, X360, PSP a NDS.

BloodBowl_040.jpg BloodBowl_041.jpg
BloodBowl_042.jpg BloodBowl_043.jpg
BloodBowl_044.jpg BloodBowl_045.jpg
BloodBowl_046.jpg BloodBowl_047.jpg

Zdroj: Worthplaying

 

Dostupné pro: PC, X360, PSP, 3DS
Žánr: Sportovní
Výrobce: Cyanide Studio
Začátek prodeje: 3. července 2009
Váš názor Další článek: Tančete a zpívejte s Wii

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,