Analytici tuší špatnou herní zimu

UBS Investment Research provedli analýzu trhu s hrami a na její základě očekávají zpomalení růstu herního průmyslu teď v zimě.

I když v průběhu tohoto roku vzrostl objem prodeje herních titulů o devět procent, analytici předpokládají pokles v zimním období. Podle nich za to může nedostatek titulů,které by hráči prostě museli mít. Oproti loňskému GTA: San Andreas a Halo 2 prý letos není konkurence. A když se to vše spojí s vyšší cenou benzínu, obecně menšími výdaji domácností a přechodem na nové konzole, očekávají celkový propad o jedno procento oproti loňsku.

Problémy pak mají přetrvat po celý příští rok, neboť staré konzole budou muset rychle vyklidit místo novým, které však nebudou stíhat stejně rychle zaplnit herní trh. O letošních Vánocích také očekávají špatnou úrodu pro Sony, pokud tedy výrazně nezlevní PS2 až na hranici sta dolarů. Příčinou je samozřejmě příchod Xboxu 360, který má spolu s PSP a Nintendo DS zvyšovat prodeje do konce roku.

Doupě komentuje: Různé analýzy mohou mít rozličné závěry a nemusí se nutně naplnit. Uvidíme, jak přečká herní průmysl tuto zimu, nejspíše to ale bude velmi pohodlně. Drobné zpomalení před příchodem konzolí nové generace totiž nemusí vůbec nic znamenat a jejich pozdější prodej může vše nahradit. Sony a PS3 mají jistě v rukávu hodně silných triků.

Zdroj: Gamespot

Váš názor Další článek: GALERIE: Úterní kolekce obrázků

Témata článku: , , , , ,