Anglická Premier League se přesouvá na virtuální pažit

Fotbal má před sebou ještě na nějakou dobu dlouhou pauzu. Mnozí z fotbalistů naštěstí mají v lásce i virtuální formu svého sportu.

Epidemie koronaviru způsobila, že prakticky všechny sportovní soutěže v evropských zemích stojí. Čím dál více sportu se tak přesouvá na pole virtuálních "náhražek", které mají alespoň částečně zaplnit prázdnotu, kterou koronavirus zanechal v srdcích sportovních nadšenců. Především závodníci se vůbec nebrání tomu, zasednout za monitory a na simulátorech se projet po počítačové alternativě trati. Například u série Nascar dokonce tento nápad vyústil v rekordní sledovanost.

Nyní se do podobného projektu pouští také fotbalová Premier League. Již včera spustila ePremier League Invitational, ve kterém si to ve hře FIFA 20 rozdají ti nejlepší hráči z jednotlivých týmů nejvyšší anglické fotbalové ligy. Zápasy bude vysílat Twitch účet stanice Sky Sports a také NBCSports.com. Kromě toho je najdete i na Facebooku nebo Youtube. Jde o vyřazovací turnaj formou klasického pavouka. Mezi největšími hvězdami budou například Trent Alexander-Arnold nebo Raheem Sterling. Během dneška a zítřka můžete sledovat osmifinálové zápasy. V pátek potom čtvrtfinále a vyústění v podobě posledních zápasů dostane turnaj v sobotu. Výtěžek podpoří národní zdravotní službu v boji proti koronaviru.

Váš názor Další článek: Streamovací appka Facebook Gaming chce být novým soupeřem pro Twitch

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,