Ani teď té hře nerozumím, prozradil Kojima o Death Stranding

Při odhalení a i dost dlouho po něm vůbec nikdo nerozuměl tomu, co vlastně Death Stranding bude. Teď se ukazuje, že jsme se vůbec nemuseli stydět, protože hře prý nerozumí ani její stvořitel.

Death Stranding od samého počátku vypadalo jako neskutečná šílenost, které z trailerů asi nikdo nebude schopný hned porozumět. Všichni se však utěšovali tím, že Kojima jako mistr svého oboru jistě ví, co dělá. Legendární herní designer ale teď prozradil, že  svojí hře vlastně sám vůbec nerozumí. Těžko říct, jestli to je dva měsíce před vydáním dobrá zpráva.

"Death Stranding...ani teď té hře nerozumím. Její náhled na svět, hratelnost, to všechno bude úplně nové. Můj úkol je, abych stvořil nový žánr, se kterým jsme se doposud ještě nesetkali a který každého překvapí. Samozřejmě je to trochu riskantní," prozradil Kojima o svém nejnovějším projektu.

Příběh Death Stranding se už párkrát alespoň v náznacích ukázal a poodhalil některé díly komplikované skládačky. Nejjistější informací je, že půjde o spojení mezi světy mrtvých a živých, což potvrzuje například dítě narozené v posmrtném životě, které je spojené se svojí stále živou matkou. Konkrétnější věci se ale nejspíše dozvíme jenom v případě, že si celou hru opravdu pozorně projdeme. Kojima sám tvrdí, že na videohry chce mít umělecký náhled.

"Ve filmové tvorbě jsou příběhy, které ve své době lidi překvapovaly. I dnes mohou překvapovat, ale hráče často nemusejí zaskočit ani trochu. Pokud vezmete něco, co vypadá jako banán a nazvete to jablkem, může to být umění. U her to tak nefunguje. Naše tvorba je interaktivní. Takže ten banán musí být po oloupání slupky poživatelný. Auta musí být možné řídit. Hry musejí být interaktivní a to vyžaduje obrovské množství lidí, kteří vám umožní si je užít," rozpovídal se Kojima o svém náhledu na herní průmysl a jeho uměleckou stránku. 

Death Stranding vychází na PS4 8. listopadu. 

Diskuze (4) Další článek: Blair Witch: není každý den posvícení | Recenze

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,