Antiboxing – box bezbolestně a zadarmo

Box rozhodně nepatří mezi sporty, se kterými bychom se na obrazovkách našich počítačů setkávali příliš často. Snad až na pár výjimek v podobě komerčních titulů, v oblasti freeware však hráči na výběr příliš nemají. Proto jsem nepohrdl nabídkou otestovat zajímavou hru Antiboxing a rozhodnutí to nebylo špatné. Box je to totiž nadmíru zajímavý.
Box rozhodně nepatří mezi sporty, se kterými bychom se na obrazovkách našich počítačů setkávali příliš často. Snad až na pár výjimek v podobě komerčních titulů, v oblasti freeware však hráči na výběr příliš nemají. Proto jsem nepohrdl nabídkou otestovat zajímavou hru Antiboxing a rozhodnutí to nebylo špatné. Box je to totiž nadmíru zajímavý.

Co je to box je myslím celkem zbytečné vysvětlovat. Jedná se o jeden z mnoha sportů, který si lidstvo za dobu své existence vymyslelo, byť patří mezi ty kontroverznější. Má spoustu svých obdivovatelů, ale také odpůrců. Obě strany mají jistě z části pravdu, ale tím se zabývat rozhodně nechci, toto břímě leží na bedrech mých sportovních novinářských kolegů. Hra AntiBoxing mě zaujala hned názvem. „AntiBoxing říkáš, to bude mít něco proti klasickému boxu, ne?“, zněl můj první dotaz. Byť z názvu opravdu jasně vyplývá, že autoři zřejmě box příliš nemilují (jedná se o pouhou spekulaci :-), hra to v žádném směru nedává najevo (pravou příčinou výskytu slova Anti v názvu hry bude možná to, že se toto slovo nachází i ve jméně společnosti, která tuto hru vytvořila). Ať je to jakkoliv, nic nebrání tomu tento titul vyzkoušet.

AntiboxingAntiboxing

Co říci k náplni hry – ocitáte se v roli profesionálního boxera v souboji proti dalšímu zástupci světové špičky tohoto sportovního odvětví (abyste ze hry měli lepší pocit, představte si, že se například vítěz tohoto zápasu stane mistrem světa v nejtěžší váze :-). Přesto, že na první pohled vypadá titul AntiBoxing jako zcela tuctová záležitostí, není tomu tak. Na rozdíl od ostatních her s touto tématikou záleží právě u této hry, více než kde jinde, na zvolené taktice. Je to rozhodně jeden z důvodů, proč hru minimálně vyzkoušet. Ve vašem arzenálu se vyskytuje na pět různých úderů. Protože se však nepovažuji za odborníka na box, konkrétněji je rozebírat nebudu. Celý zápas se hraje na 7 kol, o vítězi rozhodnou body, které přidělují rozhodčí. Zápas však může pochopitelně trvat i kratší dobu a to v případě, že se jednomu z boxerů povede toho druhého knockautovat. Co mi ve hře trochu chybělo, je ukazatel zbývajících „životů“, mohu-li ho tak nazvat. Nedá se totiž ani odhadnout, jestli má soupeř šanci vás příštím úderem srazit k zemi a tedy je lepší nepouštět se do odvážnějších útoků. To mi připomnělo další věc – aby se hra trochu více přiblížila realitě, omezili autoři vaší možnost útočit ukazatelem staminy. Pokud použijete nějaký úder, odebere se z tohoto ukazatele část a vy jste v některých okamžicích nuceni počkat, než načerpáte nové síly a ukazatel staminy se tím pádem doplní. Ovládání je poměrně jednoduché, k jeho úspěšnému zvládnutí vám jistě dopomůže i úvodní tutorial, kde je vše podstatné vysvětleno.

AntiboxingAntiboxing

Mně osobně trochu vadily okamžiky, ve kterých se jeden z boxerů kryje oběma rukama a dát mu nějaký úder je nemožné. V reálném boxu má útočící soupeř alespoň šanci několika dobře mířenými údery soupeřovu obranu rozbít, v AntiBoxing však jdou v tomto případě všechny údery nepochopitelně mimo. Je to sice malá chybička, ale trochu mi pokazila celkový dojem z tohoto freeware titulu. Přesto je AntiBoxing zajímavou hrou a za její vyzkoušení nemusíte nikomu zaplatit ani korunu (samozřejmě kromě svého poskytovatele Internetu :-).

Download (3,6 MB) zde.

Váš názor Další článek: Q-Lat2 aneb svět plný kuliček

Témata článku: , , , , ,