Aprílové herní vtípky – konzole bez ovladačů, 8bitový Deus Ex, Minecraft 2.0 a další

Zombíci ve World of Tanks, herní myš - telefon, revoluční program na "retrofikaci" her a další aprílové fórky.

První apríl je za námi a opět přinesl spoustu vtípků i v herním světě. Jako obvykle se jednalo o pestrou směs – od „nových“ her a módů, přes podivná herní příslušenství, až po sofistikované výmysly jako je zcela nová herní platforma. Níže najdete vybraných deset herních vtípků, na které jsme v průběhu dne narazili a pobavily nás. Rozhodně nejde o nějaký kompletní výčet, klidně přidejte další do diskuze.

Toshiba ShibaSphere

Osmijádrové CPU v PS4? Pff, Toshiba ShibaSphere má 12 jader a takt 3,5 GHz! K tomu grafiku se 4 GB DDR5 paměti a nenahraditelných 5 HDMI konektorů. Herní ovladače? Žádné nepotřebuje, protože snímá pohyb revoluční infračervenou technologií 809.3b. A ty hry, ať už jde o MMORPG Stare Down, ve které soutěžíte v zírání s hráči po celém světě, či třeba tvrdé vyjednávání smluv v Contract Negotiations, ShibaSphere slibuje zábavu pro každého. Však se podívejte na video níže a na oficiální stránky konzole.

Football Manager 1888

Pokud je pro vás současný fotbal plný nagelovaných simulantů, určitě vás zaujme návrat ke kořenům v podobě Football Manager 1888. Jak už je u série tradiční, opět se stanete manažerem fotbalového týmu, ovšem viktoriánská kopaná má své záludnosti, se kterými se musíte vyrovnat – například nešlo střídat hráče a pravidla ofsajdu taky ještě nikdo nenastavil. Ach ano, nesmí vás ani zaskočit to, že některý z vašich hráčů musí narukovat do armády.

Football 01.jpgFootball 02.jpgFootball 03.jpg

Minecraft 2.0

Minecraft 2.0 bude plný úžasných nových funkcí, jak se můžete přesvědčit na stránkách Mojangu. Je toho tolik, čím jenom začít? Novým ultra realistickým grafickým módem postaveným na revoluční 4D renderovací technologii? Nebo radši zvířátky? Dočkáme se nových, která dokonce tloustnou, když je krmíte. Jen to nesmíte přehnat, jinak vybuchnou. Stejně tak může vybuchnout pec, pokud přidáte moc uhlí. Mimochodem, z uhlí si lze nově vytvořit i uhelné bloky. A je toho ještě víc, však se podívejte na video.

RetroMator 4000

Zdají se vám moderní hry příliš, hmmm, moderní? To by vás mohl zaujmout RetroMator 4000 od GoGu. Úžasný program dokáže převést současnou hru do retro podoby. Stýská se vám po staré dobré grafice se 16 barvami? Nebo raději rovnou na grafiku kašlete a chcete poctivou textovku? To vše RetroMator má zvládnout. Stejně tak dokáže odstranit z her QTE, regenerující se zdraví a omezený počet zbraní ve střílečkách. Níže se můžete podívat, co dokáže program udělat se Zaklínačem 2.

Witcher 01.JPGWitcher 02.JPGWitcher 03.JPG
Původní podoba Zaklínače 2 * VGA old-school * Textový Zaklínač 2

Deus Ex: Human Defiance

Už je to pěkných pár týdnů, co prosákly informace o registrování značky Deus Ex: Human Defiance. Spekulovalo se o novém díle, následně i o filmu. Nakonec jde skutečně o novou hru a ne ledajakou. Na první pohled uhrane úžasná 8bitová grafika, tvůrci slibují nové zbraně, nové vylepšení, nová dvě města (Montreal a Moskva), silnější důraz na hráčské volby a navíc…kooperativní režim! Z nějakého důvodu bohužel vedení Eidosu není Human Defiance nadšeno a tvůrci hledají podporu u hráčů.

World of Tanks a World of Warplanes vs. Zombies

Zombie jsou dneska v kurzu, takže snad ani nemůže překvapit, že živé mrtvé chtějí do svých her přidat i tvůrci World of Tanks a World of Warplanes. V každé hře má být mód pro hardcore hráče, ve kterém budou čelit vlnám nemrtvých. I když k dispozici budete mít tank či letadlo, rozhodně to nebude žádná selanka. Zombící můžou nakazit posádku, útočit na různé části tanku nebo dokonce ucpat dělo. A co se týče letadel, pokud poletíte příliš nízko nad zemí, může vám nějaký ohnilý dáreček naskočit na křídlo.

Crusader Kings Z

A u zombíků ještě zůstaneme. Vplíží se totiž i do strategie Crusader Kings v podobě nového rozšíření Crusader Kings Z. Tvůrci slibují dva herní módy: v jednom se stanete zombie vůdcem a poženete své nemrtvé armády vstříc vítězství, v druhém módu se naopak jako přeživší budete snažit bojovat proti zombie hordám. Crusader Kings Z přinesou spoustu nových herních mechanik, jako je například možnost u zombíků sníst mozek protivníka a získat jeho schopnosti nebo na druhé straně budete moci jako křesťan a muslim vyhlásit Svatou válku s nemrtvými.

Crusader.jpg

Journey Rocket Death Match DLC

Stahovatelná hra Journey byla podle tvůrců moc pokojná, takže se ji rozhodli oživit novým stahovatelným přídavkem. Rocket Death Match DLC dá do rukou tajemným postavám v dlouhých hábitech raketomety, takže si to budete moci vyříkat s dalšími hráči pěkně zostra.

Dishonored

Dishonored je skvělá hra, která po zásluze dostávala vysoká hodnocení. Ovšem jen málokdo tuší, jak skutečně komplexní titul to je. Věděli jste například, že všechny stráže ovládají jiní hráči online? Navíc modely postav stárnou, takže když za stráží stojíte dostatečně dlouho, umře věkem. Další z brilantních vlastností hry je možnost ovládnout dveře a hrát za ně. Ovšem, co mě dostalo nejvíc – když se zachováte zle k nějaké postavě a ona to přežije, přijde se vám pomstít v následující hře! A nemusí to být zrovna ona, ale klidně i její dítě. Podívejte se na vývojářské video, kde hru popisují tvůrci Raf Colantonio a Harvey Smith.

Razer Naga phone update

Štve vás, když vám někdo uprostřed hry volá a vy musíte jít pro telefon? Tak tomu je konec! Pokud tedy máte herní myš Razer Naga, která se díky updatu firmwaru změní na plnohodnotný komunikační nástroj.

Diskuze (2) Další článek: JXD S7300 – herní tablet s Androidem 4.1 (test)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,