Ark: Survival Evolved se prodalo přes milion kopií, stále je ve fázi Early Access

Dinosauří hra na trosečníky hlásí úspěchy a představuje plně funkční editor.

Early Access, nebo-li předběžný přístup, dává hráčům možnost hru zakoupit za cenu, která je oproti vydání často více jak poloviční a zároveň vyzkoušet hratelný build ještě předtím, než se na titul vrhnou další tisícovky hráčů, kteří projektu před vydáním nedůvěřovali.

Ark: Survival Evolved, hra na přežití s dinosaury od zkušených vývojářů, kteří se nově srotili pod hlavičkou studia Wildcard, navzdory probíhajícím letním slevám několik týdnů vévodila žebříčku prodejů na Steamu a není tedy divu, že hlásí přes 1 milion prodaných kopií. To se přitom v obchodě této herní platformy vyskytovala jen jediný měsíc. 

Že je o ni zájem potvrzují koneckonců i uživatelské statistiky Steamu, kdy za posledních 24 hodin bylo do hry připojeno 67 392 hráčů, čímž se v současnosti řadí na páté místo v žebříčku popularity.

Hra běží na enginu Unreal 4 a je oficiálně podporována firmou Epic, aby bylo dosaženo co nejvyšší technologické kvality.

K příležitosti dosažení milionové mety navíc studio uvedlo, že pro hráče chystají plně funkční editor, s jehož pomocí si své dinosauří dobrodružství budou moci vypiplat k dokonalosti. Bohužel jsme zatím neměli šanci se do hry ponořit, ale dle videí to vypadá na další z variací na podobné téma, takže hráči, kteří hráli tituly typu Stranded Deep, The Forest, Rust a další survival hry budou ve svém živlu. Jednoduše si posbíráte materiál, postavíte chatku a posléze vám ji rozšlape Tyrannosaurus. Idylka.

Váš názor Další článek: V září bude k mání limitovaná edice PS4 s Destiny: The Taken King

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,