Arktika 1: Nová doba ledová, ale jen pro pár vyvolených

Do stále se rozrůstajícího seznamu her určených pro VR přibude i novinka od 4A Games.

Po dokončení Metro Redux se 4A Games vrhli hned na několik nových projektů. Jedním z nich bude i Arktika 1, kterou nedávno odhalili v rámci konference Oculus Connect 3. Bohužel si jí zahraje tak jedno procento hráčské populace, jelikož je stavěná pouze na Oculus Rift a to není vše.

K hraní budete potřebovat ještě nově vycházející Oculus Touch, což jsou ruční konzole pro interakci s prostředím. Doplňkový set k brýlím má vyjít 6. prosince a pořizovací cena bude něco kolem 200 dolarů. Bude to tedy hra jen pro pár vyvolených, ale čas tento trend snad změní.

O co ve hře vlastně půjde? Podle oficiálních zdrojů 4A Games bude Arktika 1 zasazena zhruba 100 let do budoucnosti, kdy Zemi postihla nová doba ledová. Jako člen skupiny žoldáků budete mít za úkol prozkoumávat odlehlé části země - hlavně Ruska a hledat zde skryté kolonie přeživších. Dalším úkolem bude také pátrání po surovinách a zdrojích. 

Život je v této době možný maximálně kolem rovníku a povrch obývají všemožná monstra. V tomto směru se Arktika 1 od série Metro moc lišit nebude. I zima bude všudypřítomným nepřítelem. 

22.jpg21.jpg23.jpg24.jpgPocit ohrožení a stísněnosti typický pro Metro bude obsahovat i mrazivá Arktika 1, zdroj: 4A-Games.com

Během cest budete využívat arzenál pokročilých hi-tech zbraní a vybavení. Právě princip cestování ve hře bude poněkud ojedinělý. Každý level bude obsahovat celkem unikátní a pohlcující prostředí, kam se nejčastěji teleportujete, jelikož mise budou probíhat na velké vzdálenosti. Podle informací z Oculus Connect 3 jsou AI poměrně chytrá a je možné, že při setkání s jedním typem potvory budete muset použít rozdílnou taktiku.

Akrtika 1 obsahuje velmi zdařilý vizuální design a s využitím setu Oculus budete do světa ledu doslova vtaženi. Jistě také oceníte i variabilitu a vylepšování jednotlivých zbraní a výstroje.

S využitím Oculus Touch bude tento zážitek poměrně nevšední. Dnes se již můžeme setkat s podobnými tituly jako je Arktika 1, jenže ta bude plně optimalizovaná jen pro VR konzole, takže jí asi bez emulace nebude možno hrát na standardním PC s klávesnicí.

Na vydání Arktiky 1 si počkáme až na rok 2017, ale nejdřív si budete muset pořídit již zmiňovaný Oculus set - tedy brýle a interaktivní konzole, což není zrovna levná záležitost. 

Vývoj hry můžete sledovat na oficiálním webu 4A Games.

Váš názor Další článek: Nový trailer na Star Wars: The Old Republic představuje příběh chystaného rozšíření

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,