Arnal – pravá česká mlátička

Kulomet do ruky vem, polib svou rodnou zem. Na nepřátele si vyšlápni, bez bázně je zašlápni. Ocel řinčí, hlavy létají, srdce buší, těla padají. Pořádného krve dej si loka, ať nemají tě za cvoka… Aneb, máte rádi klasické arkády? Máte rádi české hry? Líbil se vám titul Colony 28? Pak se vám určitě bude líbit hra Arnal.
Arnal je klasickou arkádou, jakých už byly vytvořeny stovky, ne-li celé tisíce. Co je vaším úkolem? Dojít na konec levelu :). Stejně jako v jiných hrách tohoto typu se pohybujete zleva doprava a snažíte se zabít vše co se objeví v dostřelu vaší rychlopalné zbraně. Občas se musíte vydat mírnou oklikou na střechu a zpátky na zem, abyste se vyhnuli příliš těžkým soupeřům nebo zdi, kterou nelze překonat. Ačkoliv hra je již hotová, z webu si můžete stáhnout pouze demo, protože plná verze je k dispozici za malý poplatek 100 Kč. Je jen na vás, zda se rozhodnete podpořit české herní tvůrce a přispějete nebo si vystačíte s demem, které obsahuje jednu úroveň. Přesto se nemusíte bát, že by hra byla příliš jednoduchá a krátká. V plné verzi autoři slibují:
  • 4 různé zbraně
  • více levelů a rozličné grafiky
  • více hudby a zvuků
  • extra bonusy a životy
  • ukládání dosaženého skóre
  • speciální efekty
  • další nápady.
Za zmínku určitě stojí vynikající grafika, která vám připomene arkády v nejlepších letech a ty citlivější z vás možná donutí i upustit slzu nostalgie. Vynikající je také hudba, která se k tomuto typu hry přesně hodí. Však stáhněte a uvidíte :-).

Nemalým plusem hry je i to, že má vlastní instalační mechanismus, který ji bez problémů dokáže i odinstalovat. Hra ke svému běhu vyžaduje operační systém Windows 9x/ME.

Poznámka: Všichni básníci nechť přijmou moji hlubokou omluvu, že jsem na začátku tak znevážil jejich povolání.

Homepage hry: http://mujweb.cz/www/jumi/

Download (1,83 MB) zde.

ArnalArnal
Diskuze (2) Další článek: Screenshoty: Settlers IV – žili byli a hospodařili

Témata článku: , , ,