Artifact od Valve strádá, komunita ztratila 80% hráčů

Start karetní hry Artifact se Valve opravdu nepovedl a hráči na to reagují.

Artifact zaznamenává strmý pád počtu hráčů, kteří se ve hře pohybují. Okamžitě po vydání se setkal s tvrdou kritikou, která směřovala k několika bodům hry. Tím hlavním byl takzvaný paywall. Jinak řečeno se hráčům nelíbilo, že ve hře, která je už sama o sobě zpoplatněna je nutné si veškerý obsah kupovat za reálné peníze. Hráči, kteří tak neučinili byli v obrovské nevýhodě, a to při snaze nabrat hráče zjevně nedělalo dobrotu.

V den vydání se na Artifact připojilo až více než šedesát tisíc hráčů najednou. Všechno vypadalo na obrovský úspěch. Místo toho ale přišel pořádný sešup a momentálně, dva týdny po vydání, je počet hráčů většinu času pod deseti tisíci. Ačkoliv hra sama o sobě nebyla rozhodně přijata vůbec špatně, právě brutální poplatky způsobily, že na Steamu jsou na hru hodně smíšené recenze a jenom stěží se dá hovořit o tom, že by snad hra mohla zažít zmrtvýchvstání, pokud nedojde k nějaké drastické změně.

Asi nejjednodušším způsobem, jak oživit komunitu by bylo udělat ze hry free2play titul. Pokud se tak ale nestane, může být Artifact na nejlepší cestě na hřbitov.

Diskuze (2) Další článek: Závěrečné příběhové DLC do Spider-Mana má datum vydání a trailer

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,