Asociace českých vývojářů vyhlašuje veřejnou sbírku “Herní průmysl pomáhá”

Přidejte se i vy!

Asociace českých herních vývojářů založila transparentní účet a vyhlásila veřejnou sbírku na podporu ohrožených zdravotníků v první linii. Spojila se tak v boji s pražskou ČVUT a brněnským VUT a institutem CEITEC, kterým věnuje výtěžek sbírky na výrobu obličejových masek a ochranných čelních štítů.

Sbírka pod názvem “Herní průmysl pomáhá” se tím obrací s výzvou finanční pomoci nejen na všechna herní studia a osobnosti českého herního průmyslu, ale také na všechny příznivce her a širokou veřejnost. Hry byly vždy nositelem pozitivních zkušeností a zážitků a všichni by rádi v tomto duchu podpořili právě ty, kteří mají na hry času nejméně. Lékaře a zdravotní pracovníky v první linii, kteří jsou denně v kontaktu s pacienty a mnohdy postrádají klíčové zdravotní a ochranné pomůcky.

maska4.jpg

Výtěžek veřejné sbírky bude rozdělen mezi dva projekty. Prvním je ochranná maska Covmask z laboratoří ČVUT, na které spolupracují s iniciativou COVID19. V tuto chvíli vyrábí 2 000 ks denně a čelí poptávce na týdny dopředu. Masky jsou zdarma dodávány primárně do nemocnic a dále do dalších zdravotnických zařízení a systémů integrované záchranné služby.

Druhým je projekt čelních štítů z laboratoří FabLab brněnské VUT. Ta nedávno investovala do výkonnějších technologií a zvýšila produkci na 2 000 ks denně. Stejně jako ČVUT dodává do nemocnic i dalších zdravotnických zařízení.

Pro podporu sbírky posílejte příspěvky na transparentní účet 123-0727990287/0100. Stav účtu lze sledovat zde. 

Zdroj: TZ

Váš názor Další článek: 5 klíčových tipů pro hráče Rocket League aneb cesta na vrchol

Témata článku: , , , , , , , , , , ,