Assassin's Creed Valhalla vyjde s novou generací konzolí, podívejte se na trailer

Assassin's Creed Valhalla má být dosud největším projektem Ubisoftu a vypadá fantasticky.

Po menším včerejším lákadle se stavidla informací otevřela naplno. Assassin's Creed Valhalla bude největším projektem, který kdy Ubisoft dělal. Celkově s ním pomáhalo hlavnímu vývojářskému týmu dalších 14 studií a hra bude zřejmě milníkem pro příchod nové generace. Vycházet má totiž kolem Vánoc 2020. V traileru se nám ukazuje nekompromisní hrdina Eivor, který nejde pro sečnou či bodnou ránu daleko. Za ním stojí obrovská armáda vikingů. 

Vžijete se do role Eivora, vikingského dobyvatele, který vede svůj klan z Norska do jeho nového domova. Usadit se chystáte v Anglii devátého století a jak vám asi dochází, dosavadním obyvatelům to není příliš po chuti. Vývojáři slibují několik specifických prvků hry, které oživí sérii a přinesou do ní svěží vítr.

Čekají vás velké boje, do kterých povedete svůj klan při dobývání pevností. Tím, že pevnosti Sasů dobudete, se vám bude zvyšovat vliv i za hranicemi vašeho domova. Hra nabídne přepracovaný bojový systém. Jako správný viking se chopíte sekery a nemusíte zůstat pouze u jedné. Klidně můžete vzít jednu do každé ruky, abyste se vypořádali i s těmi nejhouževnatějšími nepřáteli. Sérii ale ani nyní nezůstane cizí také zneškodňování cílů tichým a nenápadným způsobem a můžete tak sáhnout po legendární skryté čepeli či zbraních na dálku jako jsou luky.

Svoji postavu můžete přizpůsobit dle libosti, takže ani v letošním přírůstku do série nebude chybět možnost hrát za muže i ženu. To je ale jenom začátek možností editace hlavní postavy. Upravovat můžete také válečné barvy, tetování, vlasy i bojové vybavení.  Díky propracovanému RPG systému ve hře se budete moci zdokonalovat nejen jako válečník, ale také jako vůdce. Díky tomu budete budovat svůj vliv na svět a přizpůsobíte opravdu vše svému stylu hraní. Nepůjde tak pouze o přímočarou akci, ve které vše vyřeší meče a sekery. Bude potřeba občas sáhnout k diplomatickému rozhodnutí a uzavřít spojenectví. Každé rozhodnutí v boji i konverzaci se počítá. 

Vzhledem k tomu, že budete budovat svůj nový domov, bylo by vhodné, aby vypadal podle vašich představ a i na to vývojáři mysleli. Budete tak mít možnost si ho upravovat, rekrutovat nové bojovníky či kováře a také stavět nové budovy, mosty a chybět nebude dokonce ani tatér, který vašim válečníkům dodá to správné bojové zbarvení. Své upravené bojovníky navíc budete mít možnost i sdílet online, nebo si naopak do svého klanu stahovat ty, které sdíleli ostatní.

"Nemůžeme se dočkat, až hráči zažijí vikingskou cestu, která před nimi leží. Vžijí se do Eivorovy kůže a jako dobyvatel a vůdce klanu se budou muset vypořádat s úskalími zakládání nového domova během boje o moc v Anglii," sděluje kreativní ředitel Ashraf Ismail v tiskové zprávě.

495115ea9490f5a63e4.33847520-ACV_pack_Announce_COLLECTOR-EDITION_200430_5pm_CET_Paris-Time_UK.jpg495115ea9491658f446.65361986-ACV_pack_Announce_ULTIMATE-EDITION_200430_5pm_CET_Paris-Time_UK.jpg495115ea94927adaff3.34295823-ACV_pack_Announce_COMPARATIVEGRID_200430_5pm_CET_Paris-Time_UK.jpg
Nechybí sběratelská a další speciální edice hry.

Ubisoft nabízí také rovnou několik speciální edicí. Tou nejobyčejnější bude Gold Edition, která přinese samotnou hru a k ní přihodí ještě Season Pass. Pro hráče, kteří chtějí ještě větší možnosti úprav bude určená Ultimate Edition, jejíž obsah hru rozšíří o několik obsahových balíčků. Chybět nebude samozřejmě ani Collector's edition. V ní dostanete vše z výše uvedených edic a k tomu se přidá také soška Eivor s lodí, sběratelský obal a steelbook se speciálním artworkem, certifikát pravosti se sériovým číslem, menší soška Eivor s havranem, litografie a třešničkou na závěr bude soundtrack.

Assassin's Creed Valhalla vychází na konci roku pro PS4, Xbox One, PS5, Xbox Series X i PC. Dorazí také na streamovací platformu Stadia.

Diskuze (7) Další článek: Umělá inteligence navýšila rozlišení dema Cyberpunk 2077 až na 8K

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,