Asus ROG Zephyrus: herní notebook s GTX 1080, co klame tělem

První notebook, který vychází z návrhu Max-Q od Nvidie, představil na veletrhu Computex Asus.

Novinka spadá do herní řady Republic of Gamers, jeho tloušťka je pouhých 16,9 mm a i přesto v něm najdete GTX 1080. I další komponenty patří k tomu nejvýkonnějšímu, co můžeme v aktuálních herních noteboocích najít. Uvnitř se totiž ukrývá procesor Intel Core i7-7700HQ a až 24 GB operační paměti. Ač bychom zde čekali displej rozlišením 4K, Asus zde vsadil na Full HD a vysokou obnovovací frekvenci 120 Hz s podporou G-Sync. Panel pokrývá 100 % barevného gamutu sRGB.

Zajímavostí je uspořádání notebooky, kdy je klávesnice namáčknuta k přední hraně základny. Touchpad potom vývojáři přesunuli na pravou stranu, kde jsme zvyklí na numerický blok. Ten lze nicméně zobrazit virtuální a pro psaní číslic tak využít dotykový blok kláves.

Mezi konektory potom nesmí chybět USB typu C s rozhraním Thunderbolt 3, které slouží pro napájení či připojení monitoru. Příjemná je potom i čtveřice standardních konektorů USB 3.1. Asus se nepochlubil výdrží na baterii, která pravděpodobně nebude nijak vysoká. Ostatně s přihlédnutím k použitému hardwaru a nepříliš velkému místu pro 50Wh akumulátor je to nepřekvapivá daň za dobrou mobilitu.

Notebook dorazí na trh 27. června, o ceně však zatím nemáme informace.

Diskuze (3) Další článek: Hráči GTA 5 fotí nádherné fotky přímo ve hře. Vypadají jako z reálného světa

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,