Atlanťané vzhůru do boje, aneb jak to nebylo...

Kde se vzala, tu se vzala, a byla zde Incká civilizace. Tedy ne zde, ale kdesi v Jižní Americe. Tihle Inkové, to byli docela chytří lidé, bohužel však i dosti tajnůstkářští a možná i trochu podivní. Prostě je to tak, že dnes toho o jejich kultuře příliš mnoho nevíme. Přesto však bývají častým námětem knížek, filmů a samozřejmě her. A to her většinou počítačových. Jedna z nich se bude jmenovat Atlantica.
Příběh se odehrává v minulosti, přibližně 3000 let př.n.l. Na Zemi existují v té době dva ohromné národy - Inkové (kteří skutečně existovali) a Atlanťané (o nich to nevíme docela jistě, ale nejspíš ne). Jak se dalo čekat, nebyli to žádní kamarádíčkové, takže se mezi sebou řezali hlava nehlava. To už tak bývá, že když jsou dva velcí, tak ten jeden chce být ještě větším. Atlanťané byli mnohem vyspělejší co se technologie týká, Inkové měli zase převahu v počtech (masách, trochu to připomíná Německo a Rusko za 2. Sv. války, že by to byli potomci dávných národů?;). Situace je takříkajíc stagnující - občasné malé roztržky se zatím nevyhrocují. Až do té doby, kdy na desáté planetě (která údajně skutečně existuje) našeho slunečního systému přistanou emzáci. Emzáci, jak známo, bývají buďto špatní, dobří nebo neutrální. Tentokrát se jedná o poslední případ, oni jsou totiž v podstatě neutrální. Jediné co je zajímá jsou pozemské suroviny. Nevědouce o konfliktu, začnou komunikovat s poněkud tupými avšak početnými Inky. Tupost Inků zatím nedosáhla maximálního stádia a tak s emzáky směnují suroviny za pokročilé technologie, povětšinou zbraně. Tož misky vah se samozřejmě začínají přehupovat, a to silně na stranu Inků, kteří se rozhodnou definitivně dobýt Atlantskou říši. Jedinou šancí Atlanťanů na záchranu je zničení emzáckých spojenců Inků. A to bude váš úkol.

AtlanticaAtlantica

AtlanticaAtlantica

Věřte nevěřte, ale Atlantica nebude strategie, nýbrž krutá 1st/3rd person 3D střílečka. Singleplayer vás zavede do mnoha různorodých prostředí povětšinou se nacházejících v cizácké bázi na desáté planetě. Naproti tomu v multiplayeru budete mít na výběr z mnohem většího počtu světů, lokací a prostředí. Multiplayer bude hlavním zábavním těžištěm této hry, podporovány jsou všechny běžné typy připojení a módy hry (deathmach, team deatchmach, CTF a mnoho dalších), k dispozici bude možnost užívání nejrůznějších dopravních prostředků a dokonce budou existovat jakési "polární světy" ze kterých bude možné rychle putovat po celé planetě. Plánována je taktéž podpora pro internetové servery a žebříčky hráčů.

AtlanticaAtlantica

Tak a teď se podržte. Atlanticu vytváří herní tým jménem Lonely Cat Games... s.r.o. Chápete? Ano, chápete správně! LCT je společnost ryze česká, založená původními hlavními členy týmu vyvíjejícího Hidden and Dangerous. Checht, tak tohle je opravdu bomba.

Více informací, vyjma toho že hra by měla vyjít do 18 měsíců, zatím známo není, ale pokusíme se nějaké samozřejmě co nejdříve zjistit.

Diskuze (3) Další článek: Zkazky z Ultimy – příběh třináctý

Témata článku: , ,