Autor soundtracku ke Skyrimu je naštvaný, nepozvali ho na koncert jeho hudby

Jednou ze skvělých věcí na fantasy RPG The Elder Scrolls: Skyrim byla hudba. Bethesda to ví a rozhodla se uspořádat orchestrální koncert celého soundtracku. Jenže nepozvala jeho autora, Jeremy Soula, a ten je teď pěkně naštvaný.

Koncert se jmenuje Skyrim in Concert a je uspořádaný k příležitosti vydání Skyrim Special Edition, což je graficky vylepšená verze původního Skyrimu. Bethesda se o celé akci Soulemu nezmínila ani slovem a ten se o ní dozvěděl z médií.

Okamžitě na své facebooké stránce napsal: „Cože? Jaký koncert? Každý, kdo mě zná, ví, že se o svou hudbu hodně zajímám. Nikdo mi o Skyrim in Concert neřekl. Tudíž nemá nic společného se mnou. Ani nepoužívají moje noty, takže museli vše přepsat z nahrávek. Tenhle proces je chybný a koncert podle toho bude vypadat. Nevím, kdo ho pořádá, ale přiživuje se na mé práci“.

Následně situaci upřesnil. „Skyrim patří Bethesdě. Ta si s ním může dělat, co chce. Nicméně mám právo zajímat se o svojí práci a mohli se mě aspoň zeptat.“

 Z tiskové zprávy Bethesdy není jasné, zda používají přímo Souleho noty nebo jen vycházejí z jeho hudby. Nicméně i kdyby používali, mají na to právo, což ostatně zmínil i sám autor. Jemu jde akorát o to, že by bylo slušnější, kdyby se zeptali zda se chce podílet.

Váš názor Další článek: Pokémon GO nabádá hráče k větší opatrnosti během chytání pokémonů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,