Autoři Juiced ruší chystanou hru

Prorazit v současné době na herním trhu s leteckým simulátorem není nikterak snadné. Jistý monopol, dá-li se to tak nazvat, drží Microsoft se svým Flight Simulatorem, a nemíní se ho ani v nejmenším vzdát. Že je právě v tomto odvětví dostatečně velká skulinka pro další titul však jasně dokázal francouzský Ubisoft, jenž plánuje vydání válečného H.A.W.X., který se již nyní těší nemalému zájmu.

Podobně na to přitom chtěli jít i vývojáři ze studia Juice Games, které je součástí společnosti THQ, a které se proslavilo především nápaditou závodní arkádou Juiced, jež se měla stát přímým konkurentem série Need for Speed. Přes třicet lidí pracovalo dlouhé měsíce na multiplatfornmním titulu Stormbirds (počítalo se s verzemi pro PS3, X360 a PC), jenž byl ovšem nedávno zrušen.

VIDEO: 886 'Stormbirds - trailer'

Oznámil to mluvčí zmíněného studia, který potvrdil, že byli nuceni ukončit vývoj hry, a propustit všech třicet programátorů, kteří se na ní podíleli. Bohužel, důvody jejich rozhodnutí zůstávají zahaleny tajemstvím. Nicméně, je dost dobře možné, že si lidé v THQ nebyli jistí návratností vloženého kapitálu, a nechtěli se tak pouštět do přímého boje s Ubisoftem.

Zdroj: Worthplaying

Váš názor Další článek: Demo Skate 2 již tento týden

Témata článku: , , , , ,