Autoři Zaklínače dostali grant 175 milionů korun na výzkum technologií

Polská vláda podporuje svá herní studia v hojné míře.

CD Projekt Red, polské studio, které stojí za hrami ze světa Zaklínače, si přišlo na pěkný balík peněz, který jim pomůže s vývojem her. Polská vláda se rozhodla studiu věnovat 175 milionů korun na výzkum tvůrčích technologií.

Peníze pocházejí z Národní centra pro výzkum vývoje. Celkem má centrum připraveno okolo něcelé miliardy korun a CD Projekt Red dostal největší částku ze všech obdarovaných společností.

Výzkum multiplayeru a animace

Autoři Zaklínače nyní mají za úkol věnovat se výzkumu plynulého multiplayeru, tvorbě herních měst, filmovému zážitku z her a zdokonalování animace. To jsou body, na kterých se s centrem domluvili.

Prezident CD Projekt Red Adam Kicinski grant okomentoval slovy: „Výzkum her je hyperinovativní a nese sebou značná finanční rizika. Hodně musíte experimentovat a dělat prototypy. Jsem si jistý, že podobné granty pomůžou polskému hernímu průmysl, aby obstál v celosvětové konkurenci a stal se šampionem polské ekonomiky.“

Objevují se spekulace, že multiplayer, kterému se nyní CD Projekt Red bude věnovat, se bude týkat Cyberpunku 2077 - nové hře, na které studio pracuje. Je to ovšem jen spekulace a nakonec jej nemusí použít vůbec.

Grant nicméně dostalo také studio Techland, které stojí za Dying Light.

Diskuze (1) Další článek: Lara Croft GO: Na hady jsme krátký (recenze PS4 verze)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,