BAFTA předá na E3 speciální ocenění pro Epic Games

Generální ředitel Tim Sweeney na E3 převezme speciální cenu.

Bristká filmová akademie oznámila, že se chystá odměnit vývojáře, kteří stojí za Fortnite či Unreal Enginem a dát jim speciální ocenění. Cenu má převzít v Los Angeles generální ředitel společnosti Tim Sweeney. Mezi předchozí oceněné touto speciální cenou patří například Amy Hennig (Uncharted, Soul Reaver), Nolan North (Uncharted, Assassin´s Creed, The Last of Us) nebo Brenda Romero (Jagged Alliance).

Někteří lidé, kteří jsou do celé události zapletení prý tvrdí, že jde o odměnu za snahu Epicu o podporu kreativity a představivosti vývojářských týmů všech velikostí v průběhu posledních let. Spousta z těchto vývojář také dosáhla právě na ceny BAFTA. I proto je logické, že přínos Epic Games chtějí lidé z Britské akademie ocenit za jejich vliv na herní průmysl. 

Tento krok bezpochyby ještě více rozvíří diskuse o tom, jaký je vlastně vliv Epic Games na herní trh a zda je dobře, že se mu v současné době daří konkurovat největší počítačové platformě - Steamu. Je podle vás cena pro Epic Games na místě?

 

Diskuze (2) Další článek: Zadarmo nebo se slevou: Minecraft slaví 10 let

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,