Bankrotující Midway čeká žaloba

Společnost Midway, stojící zejména za značkou Mortal Kombat, ale i dalšími slavnými hrami, je v úpadku. Převodu značek na společnost Warner Bros. Interactive Entertainment se ale snaží zabránit filmový producent Larry Kasanoff.

I přes to, že společnost Warner Bros. Interactive Entertainment nabídla více než 33 milionů dolarů (přes 600 milionů korun) za krachující vývojáře Midway, stále ještě nemá ani jedna strana vyhráno. Do konkurzu zasáhl totiž producent Larry Kasanoff a jeho filmařská společnost Threshold, kteří se snaží zabránit prodeji značky Mortal Kombat. Podle smlouvy z roku 1993 (čili těsně po vydání první hry, ale dva roky před natočením jediného povedeného filmu) má totiž Kasanoff právo na vytvoření jakéhokoliv dalšího filmu s motivem této videoherní série, nebo dokonce i možnost vytvořit televizní show.

VIDEO: 674 'Mortal Kombat vs DC Universe - ukázka fatalit'

Protože podle žaloby, kterou Kasanoff podal u úpadkového soudu, navíc jeho společnost nezanedbatelně rozvíjí příběhové pozadí všech postav jak filmové, tak i herní série. Prostřednictvím soudu tak chce zabránit tomu, aby jeho nezadatelná práva přešla do hrsti Warner Bros., kteří by je podle jeho názoru nemuseli plně respektovat. Navíc prý díky svým filmům vlastní i práva na většinu postav, které se v sérii Mortal Kombat vyskytly, ač s jeho filmy nemají nic společného. Fanoušky filmů však může potěšit, že údajně je už rozpracovaný druhý pokus na dosažení laťky stanovené prvním filmem. Otázkou tak zůstává jen, zda tato podivná žaloba dokáže nějak zdržet i herní série.

Zdroj: Gamespot

 

Diskuze (2) Další článek: Men of War se dočká datadisku

Témata článku: , , , , , , ,