Bard´s Tale aneb Z hospody do hospody v hratelném demu

Brian Fargo, herní vizionář a autor série Fallout, kdysi naprogramoval geniální RPG, které již ve své době opovrhovalo zaběhnutými žánrovými standardy a utahovalo si ze všech rádoby hrdinů. Hra se jmenovala Bards Tale a kombinací inteligentního humoru s vtipnými charaktery dokázala překonat klasické klišé a patos vyskytující se v tehdejších i soudobých RPG titulech. Ale ani taková legenda nepřetrvá věčně, pokud ji zadupávají do země nové tituly s brilantním technickým zpracováním, na které se nechají dnešní hráči rádi nalákat. Proto je tu firma inXile, jenž touto dobou dokončuje remake této hry.

V novém Bards Tale se opět ujímáte role barda, středověkého pěvce, který je zde však vykreslen jako pobuda a povaleč, posedávající v hospodách a vyznávající pouze magický trojúhelník "ženy, víno, zpěv". Ten se svou "společenskou neobratností", a často jedovatým jazykem, nezřídka dostane do kdejaké potyčky a na svých cestách mezi městy zažívá rozličná dobrodružství. Spíše než meč pak používá svou magickou loutnu, pomocí níž si v nouzi může přivolat různá monstra.

   

Až do včerejšího dne jsme měli možnost pouze odhadovat, na kolik procent se autorům z inXile povedlo převést atmosféru staré legendy na dnešní počítače. Tomu už je naštěstí konec, neboť byla vydána oficiální demoverze obsahující jednu kapitolu z bardových příběhů. V té se ocitnete uvězněni ve starobylém pohřebišti Vikingů a vaším úkolem tak pochopitelně bude dostat se ven. Jak moc se povedla předělávka již 21 let (!) staré klasiky se můžete přesvědčit díky našemu lokálnímu mirroru.

Download (demo, 290MB): Doupě

Zdroj: Worthplaying, Gamespot

Váš názor Další článek: El Matador - 9 pohlednic z jihoamerické džungle

Témata článku: , , , , ,