Battleborn: další týmovka?

Gearbox se snaží zkombinovat MOBU s Borderlands. Udělá krok správným směrem?

Battleborn - hra s tak generickým jménem, že se jí možná kvůli němu nedostalo takového uznání hned při oznámení, jaké by si zasloužila. Už minulý rok jsme se o ní dozvěděli a potom už bylo jen ticho po pěšině. Nyní ale už víme víc a nezní to vůbec špatně.

Při prvním pohledu na Battleborn se vám určitě jako první vybaví Borderlands. Má podobnou bláznivou atmosféru a grafiku pěkně pestrobarevnou a komiksově laděnou. Oproti tomu má ale tahle hra být více založena na kooperaci a týmovém hraní obecně. Můžete si zařádit až se čtyřmi kamarády v kampani.

109625.jpg2588501-battleborn_001.jpg2662045-competitivemulti-mikoupclose.jpg

Kampaň se bude skládat z jednotlivých úrovní, kde budete bojovat v ne příliš rozlehlých oblastech. To hlavní ale tady jsou samotné souboje a vylepšování vašich postav. Každá má svůj unikátní styl a rozdílné schopnosti. Hratelných bude při vydání 25 postav, takže rozhodně bude z čeho vybírat. Je tu dost rozdílných typů a postupem času je můžete ještě více odlišit od stejného druhu postavy někoho jiného. V průběhu hraní vaše postava leveluje a za každou úroveň si ji můžete trochu vylepšit. Musíte se ale rozhodnout, do čeho půjdete. Vždy máte na výběr ze dvou schopností, ať už pasivních, které vám vylepší statistiky, nebo vylepšení vaší primární aktivní schopnosti.

2658268-campaign-amenine.jpg

Každá postava má navíc svůj styl boje. Jedna si to s nepřáteli rozdá na férovku, další stojí opodál a spoléhá na svá ničivá kouzla. Dále si pak užijete dosti střelných zbraní. Stejně jako v Borderlands jich tu bude požehnaně, i když ne zase tolik, Battleborn navíc spoléhá na mnoho rozličných druhů v závislosti na vybrané třídě.

Světe div se, ale i v takovém blázinci se najde nějaký příběh. Vesmír jde do kopru, a tak se všechny inteligentní civilizace sešly v poslední galaxii ve snaze všechno zachránit. Další podrobnosti a zajímavosti herního světa se dozvíte díky vypravěči, který vám bude do všeho kecat a jen zřídkakdy zavře hubu. Navíc bude mít každá postava svůj lore o původu. Nejspíš to bude ale jen psanou formou, jak už to u většiny takových her bývá, i tak ale jde o příjemný dodatek, který vás s postavou více spojí.

Hodně bude tedy záviset na složení vaší party. Nemůžete si všichni vzít postavy se stylem boje na blízko, protože by vás nikdo z povzdálí nepodporoval ani neléčil. Doufáme také v dobře vyváženou obtížnost, která tu bude hrát prim. Nemusíte totiž hrát v kooperaci a tomu se musí hra náležitě přizpůsobit.

2826780-battleborn-pc-23_1.jpg2K_Battleborn_CoopTeamwork_1.0.jpg2K_Battleborn_WolfSentryCoop.jpg

Nedílnou součástí je PvP multiplayer. Pro vývojáře je to stejně důležitá část hry, jako singl. Dalo by se říct, že tady už je to více méně MOBA ve FPS pohledu. Stojí proti sobě pět hráčů na každé straně a svádí kruté boje v jednotlivých herních módech. O hře více hráčů ale vývojáři zatím moc nemluví, takže tohle je vesměs všechno, co je zatím známo.

Během GamesComu byly oznámeny čtyři nové postavy. První z nich je Benedikt, kříženec člověka a sokola, třímající raketomet v jeho pařátech. Díky jeho sokolí části navíc může plachtit vzduchem.

Battleborn_Artwork.0.0.jpg

Další novou postavou je Ambra, tajemná duchovní, která se zaměřuje především na magii. Oproti tomu se obratná elfka Mellka pouští do boje tváří v tvář nepříteli. Má ruku ze dřeva, která se může měnit do různých tvarů. Poslední nově oznámenou postavou je pirátka Reyna. V bitvě přišla o ruku, a tak si místo ní nechala přidělat energetickou zbraň. Protože proč ne? Ještě zbývá k odhalení víc jak desítka hrdinů, takže se máme na co těšit.

Hra vychází 9. února příštího roku a zatím to vypadá na nefalšovanou zábavu. Jsme opravdu zvědaví, jestli se Gearboxu podaří skloubit bláznivost série Borderlends a taktiku MOBA žánru. Může z toho vzejít perfektní kooperativní hra, ale také to může dopadnout jako totální propadák.

Váš názor Další článek: Pokochejte se Londýnem v nových záběrech z Assassin's Creed Syndicate

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,