Battlefield 1: konečně zpátky

Očekávání se naplnila a nový díl Battlefieldu míří do minulosti. Vyplatí se?
Tak se konečně jeden z velkých hráčů na poli FPS rozhoupal a vrací se opět do minulosti. Už několik let se spekulovalo, že se buď první, nebo druhá světová válka vrátí, ale kde nic, tu nic. Po tom, co byl nedávno odhalen nový díl ze série Call of Duty, který je pro mě zatím nejnezajímavější, to ani s Battlefieldem nevypadalo nadějně. Ještě před oznámením se totiž psalo, že uvidíme budoucnost Battlefieldu. Naštěstí to byly špatné domněnky a studio DICE nás tento rok vezme do období první světové války.
 
Co se prvního traileru týče, je našlapaný akcí, jak to u Battlefieldu bývá zvykem. Můžeme vidět spoustu míst, kam nás hra zavede a také výbuchy, kulky létající kolem a spoustu dalšího. Snad jediná věc, která mi na traileru nesedí, je hudba na pozadí. Nějak se mi k první světové nehodí remix Seven Nation Army od skupiny White Stripes, ale proti gustu...

123549.jpg123550.jpg123552.jpg

Hra by měla samozřejmě přinést to, co se od 1. světové války čeká. V rukou budete třímat útočné pušky, samopaly, plamenomety a neodmyslitelně k tomu patří i zbraně na blízko. K dispozici bude třeba bajonet nebo polní lopatka, kterou můžete zahlédnout v traileru. 
 
Ve hře se podíváme na spoustu míst. Ať už to bude Francie, Itálie nebo další evropské země, rozmach bojiště má být monstrózní. V traileru je také vidět pár záběrů z oblasti blízkého východu. Plocha působnosti bude tedy vcelku velká. Na to všechno ale určitě nebude stačit jeden hrdina, bude jich tedy několik. O jejich totožnosti ale EA zatím mlčí. Je tady i šance, že se podíváme na české území, nebo potkáme české příslušníky armády, ale to zatím předbíháme. Kampaň má být klasicky krátká a má sloužit jako příprava před multiplayerem. Na akci se však podíváme z několika různých úhlů pohledu.
123555.jpg
 
Krom toho, že se budete pohybovat téměř po celé Evropě a ještě dále, tak vám bude k dispozici hned několik dopravních prostředků. Nebudou chybět dvouplošníky, první tanky nebo třeba koně. I na vodu se budete moci vydat. A to jak v singlu, tak v multiplayeru. Ten nabídne již tradičně hru pro 64 hráčů na jedné mapě. Bude na výběr z několika povolání, které už dobře znáte z předchozích dílů. K tomu ale přibudou ještě dvě povolání zaměřené čistě na vozidla. Zahrát si tak můžete za pilota nebo tankistu. Kromě výše zmíněných dopravních prostředků dostanete do ruky i vzducholoď a obrněný vlak. 
 
 
Nesmíme ale zapomínat, že jde stále o hru od EA, takže hned s trailerem bylo oznámeno několik edicí spolu s exkluzivním obsahem pro předobjednávky. Pokud si předobjednáte Deluxe edici, dostanete hned tři obsahové balíčky. První s názvem Red Baron Pack obsahuje trojplošník, pistoli Luger P08 a emblém. Další z nich se jmenuje Lawrence of Arabia pack. Ten obsahuje Lawrencova černého koně, zbraň Lee-Enfield, jeho dýku a emblém.

618900-battlefield-1-1363x702.jpgBattlefield1_Reveal_07.0.jpgBattlefield1_reveal-970-80.jpg

Poslední nese název Hellfighter Pack, ve kterém najdete skin pro brokovnici, pistoli M1911, nůž a samozřejmě nesmí chybět emblém. Navíc byla oznámena sběratelská edice se soškou a plátěným plakátem, ale dle mého názoru celkem přestřelili cenu. Za tuto tučnou edici dáte 210 euro, což je téměř 6000 korun. Soška sice vypadá pěkně, ale tuhle částku bych za ni asi nedal.
 
Je tady jedna věc, která by mě opravdu zajímala. Proč se sakra tahle hra jmenuje Battlefield 1? Jediný důvod, který mi přišel na mysl, je kvůli zasazení do první světové. Tohle je ale dle mě dost zmatečné rozhodnutí. Už teď se v sérii Battlefield neorientuje nejlépe a po čtvrtém dílu najednou vyjde jednička? EA se asi nějak nakazilo od Microsoftu. S trailerem bylo oznámeno i datum vydání. To připadá na 21. říjen letošního roku. Na Xboxu si ji díky EA Access budete moci zahrát už o 3 dny dříve. 

Battlefield-1-header-2.jpg

Já osobně jsem zatím hodně zvědavý. Už bylo dost futuristických konfliktů, ve kterých série CoD už několik let pokračuje. Od Call of Duty se letos čekal návrat ke druhé světové válce, ale hráči byli vyvedeni z omylu. Rozhodnutí Activisionu se komunitě moc nelíbilo a dali to vývojářům dost najevo. 
 
A co vy? Máte radost z toho, že se vracíme do období první světové války, nebo jste byli spokojeni s tématy alternativních budoucností a jiných futuristických vymožeností?
Diskuze (12) Další článek: Street Fighter 5 už prodal více než 1,4 milionů kusů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,