Battlefield 2042 je pro EA zklamáním. Zvažuje přechod na free-to-play model

Poslední díl série Battlefield na tom není zrovna nejlépe. Zklamáním není jen pro hráče, ale i pro samotné vydavatelství.

Očekávání, která EA před vydáním Battlefieldu nastavila EA, nebyla ani zdaleka naplněna. Díky absenci singleplayerové kampaně se sice vývojáři mohli plně věnovat hře pro více hráčů, ale ani v této oblasti Battlefield 2042 neexceluje. Od zdrojů Toma Hendersona přišla zpráva, že je zklamáním nejen pro hráče, ale i pro samotné EA. 

I když po vydání bylo slíbeno průběžné vylepšování, tak kadence updatů není zrovna vysoká. Jednou z možností, které vydavatel momentálně zvažuje, je prý přechod na model free-to-play. Nejdřív by ale přeci jen měla přijít řada na opravy problémů, které má hra už od svého vydání. 

Zároveň tyto kroky mohou být přípravou pro větší změny okolo Battlefieldu, které byly avizovány dříve v loňském roce. Podle nich má vznikat hra s různými hrdiny ala Apex Legends. O proměnu se mají postarat Vince Zampella, zakladatel studia Respawn, a Marcus Lehto, který se podílel na tvorbě Halo.

Diskuze (6) Další článek: Hráli jsme OlliOlli World. Překvapivě komplexní skejťácká arkáda

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,