Battlefield 2042 se možná v režimu Hazard Zone inspiruje Tarkovem

Letošní Battlefield vypadá na solidně nabušenou záležitost.

Letošní ročník válečné akce Battlefield má být opravdu nabitý obsahem, a to po všech stránkách. EA už dříve oznámilo, že se herní zážitek bude dělit na tři samostatné sféry - klasický válečný Battlefield, komunitní zábavný režim Portal a třetí tajemný režim Hazard Zone, o kterém jsme toho zatím moc nezaslechli. 

Nedávný uzavřený alfa test ale vyzradil celou řadu informací a zajímavých detailů a s pomocí dataminingu se podařilo vyzobat právě střípky informací i o třetím režimu. Prozatím to vypadá, že se Hazard Zone bude silně inspirovat herními zážitky Escape from Tarkov a Hunt: Showdown, kde fungují úplně jiné principy než v klasických online střílečkách. Nechybí zde permanentní smrt či PvEvP svět. 

V Battlefieldu by se mohl režim odehrávat na upravených verzích některých map (v tuto chvíli je k vidění pouze Orbital, pravděpodobně ale budou k mání i další) a úkolem na těchto PvEvP mapách bude seskočit, posbírat důležitý intel a informaci, případně splnit nějaké další úkoly (zabít důležitého bosse, vyřadit z provozu zařízení atd) a poté utéct. Na svém putování budete narážet na nepřátelské AI hlídky, další hráče i speciální cíle a na vás bude se se vším poprat a hlavně přežít. Pokud to totiž nezvládnete, znamená to permanentní úmrtí a ztrátu veškerého vybavení. 

V tuto chvíli ještě zcela nevíme, jak bude tento režim ve hře zcela fungovat, rozhodně ale jde o zajímavou alternativu ke klasickému multiplayeru, od kterého si budete chtít čas od času odpočinout. 

Váš názor Další článek: Neoznámený projekt Remedy vstupuje do produkce, jde o Alana Wakea 2?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,