Battlefield: Bad Company 2 - válečná řež do kapsy

Bad Company 2 přichází i na iPhone a kapesní verze svému "dospělému" vzoru nezůstává nic dlužna. Modern Combat se může začít třást.

EA přivádí na iOS další velkou značku známou hlavně ze světa „velkých videoher“. Po Need for Speed: Hot Pursuit a dalších hrách přichází modla všech fanoušků akčních her - Battlefield: Bad Company 2, který je na konzolích především známý svým fantastickým multiplayerem a překvapivě intenzivní kampaní pro jednoho hráče. Dobrou zprávou hned na začátek je, že to všechno nyní čeká i na majitele iZařízení.

Battlefield Bad Company 2 05.jpg

Podobně jako PC verze, je i mobilní Bad Company 2 rozdělen do dvou částí – na hru pro jednoho hráče čítající 14 adrenalinových misí, a svižný multiplayer, který je však pouze pro 4 hráče (v tomhle má Modern Combat 2 s 10ti hráči pořádnou výhodu).

Mise jsou krátké, ale přesto u nich prosedíte i celé čtyři hodiny

Hra jednoho hráče je navíc překvapivě dobře ztvárněnou konzolovou adaptací. Mise jsou krátké, ale přesto u nich prosedíte i celé čtyři hodiny!

Bad Company 2 je jinak komando čtyř speciálně vycvičených hrdlořezů, kteří dokážou protivníka likvidovat na sto způsobů a ještě se u toho pobavit skvělým humorem. Příběh vás postupně provede plejádou toho nejdrsnějšího prostředí džungle, pouště, zasněžených hor a různých vojenských základen. Samotný příběh je pak vyprávěn prostřednictvím in-game animací.

Battlefield Bad Company 2 03.jpg

Většinu času strávíte na svých vlastních nohou, ale jelikož se jedná o díl ze série Battlefield, přítomnost použitelných vozidel nepřekvapila, a tak můžete usednout do lehkých obrněných džípů nebo tanků a během kampaně dokonce dojde i na manévrování s bitevním křižníkem. Nepostradatelné jsou také zbraně, kterých je ve hře opravdu dost. Hra nabízí arzenál obsahující útočné pušky mnohdy osazené příslušenstvím (kolimátor, granátomet, apod.), brokovnice, těžké kulomety, raketomety a další různé nástroje na zabíjení.

Co se týče multiplayeru, ten je oproti konzolové verzi značně ochuzený. Ostatně výše zmíněná podpora pouze čtyř hráčů a slabé 2 mapy ke hraní nejsou pro akcechtivé hráče žádným zadostiučiněním. Na druhou stranu musíme oponovat perfektní hratelností, která pár hodin dozajista vydrží. Navíc se v EA šušká o plánovaném vydání nových map a dalších stahovatelných dodatků, takže dřív nebo později i tenhle malý nedostatek bude odstraněn.

Battlefield Bad Company 2 01.jpg

Ať už budete hrát sami nebo se svými přáteli, ovládání zůstává pořád stejné. Zatímco ovládání vojáků vyřešeno na jedničku přes klasická virtuální tlačítka, tak manipulace s vozidly je tu už o dost problematičtější a zejména malý displej iPhonu tomu zrovna moc neprospívá.

Jedním prstem musíte řídit vozidlo a dalším ovládat kanon nebo kulometnou věž

Jedním prstem totiž musíte řídit vozidlo a dalším ovládat kanon nebo kulometnou věž. Jakmile pak dojde k větší konfrontaci s nepřítelem, nastane chaos a budete se muset pěkně otáčet, abyste přežili. Naštěstí rozmístnění checkpointů bylo prováděno s rozumem a smrt není nikterak otravná.

Velkým problémem je AI vašich spojenců. Vše totiž musíte zmáknout sami. Místy jsem měl pocit, že váš parťák si opravdu neporadí ani s jedním nepřítelem, i když ho má před hlavní. Umělá inteligence nepřátel na tom není o nic lépe, což je na druhou stranu vykompenzováno jejich počtem a uměním krýt se za překážkou.

Battlefield Bad Company 2 02.jpg Battlefield Bad Company 2 04.jpg

Vizuální stránka je poměrně srovnatelná s akční legendou Modern Combat 2. Modely a prostředí jsou možná hranatější víc, než by musely, ale na druhou stranu jsou dost detailní. Líbilo se mi i pečlivé zpracování zbraní. Animace jsou plynulé, přestože hra disponuje spoustou efektů v podobě ohně a kouře. O něco horší už je zvuková stránka. Zatímco jsou zbraně po vizuální stránce opravdu detailní, tak o zvucích z jejich hlavní se to v některých případech říct nedá. To jsou však jen malé oděrky na kvalitním bitevním stroji, který stojí ve vánoční akci jen 0,79 Eu.

Dostupné pro: iPhone
Žánr: Akce | FPS válečná akce
Výrobce: EA Mobile | Webové stránky hry
  • propracovaný multiplayer
  • vozový park
  • pěkné vizuální efekty
  • AI nepřítele a spolubojovníků
  • málo map na mp
  • problematické ovládání vozidel
Diskuze (5) Další článek: Sony se na rozdíl od MS nebojí riskovat

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,