BattleTech 3025 - udatné srdce stratégovo

Co se skrývá pod tímto tajemným názvem? Znalci jistě již tuší, ostatní zřejmě tápají. Nebudu vás děle napínat. Půjde o novou masivně multiplayerovou strategii ze světa původně stolní hry Battletech. Tvůrci tvrdí, že se jedná o akční taktickou strategii s prvky RPG. Což má samozřejmě zajistit jediné - dostatečné množství akce/strategie/rpg-chtivých hráčů.
Co se skrývá pod tímto tajemným názvem? Znalci jistě již tuší, ostatní zřejmě tápají. Nebudu vás děle napínat. Půjde o novou masivně multiplayerovou strategii ze světa původně stolní hry Battletech. Na jejím vývoji se podílejí dvě společnosti - Kesmai Studios, kteří mají na starost uměleckou a bojovou stránku hry, zatímco 2AM Development se starají o strategickou část. Oba týmy mají se světem Battletechu dlouholeté zkušenosti a následují původní předlohu vytvořenou společností FASA tak těsně, jak to jde, a pravidla mění jen v těch nejextrémnějších případech. BattleTech 3025 je kombinací mnoha žánrů - samotní tvůrci tvrdí, že se jedná o akční taktickou strategii s prvky RPG. Což má samozřejmě zajistit jediné - dostatečné množství akce/strategie/rpg-chtivých hráčů. Každý by si zde měl přijít na své - milovníci 1st person stříleček rádi zasednou do kokpitu nějakého toho mecha, zatímco koumaví stratégové se raději postaví nad bojový plán a budou po tazích plánovat následující akce. A ti, kteří mají rádi kousek od obojího (tzv. "real-time stratégové") budou taktéž plánovat, ovšem v mnohem menším měřítku a v mnohem kratším časovém úseku.

BattleTech 3025BattleTech 3025

Hra nebude postavena na žádném ze zavedených příběhů světa Battletech, pouze se bude maximálně řídit pravidly odborně zvanými "3025 Technical Readout". Vše ostatní je ponecháno na hráčích, neexistují žádné předdefinované waypointy či cíle. Hráči mají absolutní svobodu. Aneb jak řekl jeden z tvůrců hry "My poskytneme jeviště a hráče necháme režírovat akci". Ve hře bude k dispozici na 150 různých mechů a jejich variací (opravdu KRÁTKÝ výtažek: Assassin, Whitworth, Blackjack, Phoenix Hawk, Hunchback, Trebuchet, Wolverine). Ovšem oněch asi 150 mechů je vše, co bude moci hráč ovládat. Nebudou zde naprosto žádné jiné jednotky, vzdušné, pozemní, podzemní, vodní, jakékoliv. Všechno to prostě bude o bitkách mechů v 31. století.

BattleTech 3025BattleTech 3025

Samozřejmou součástí bude jakýsi "povyšovací strom", podle kterého budou hráči postupovat na žebříčku hodností. Další výtečnou součástí jistě bude možnost uzavírat tajné aliance a pakty mezi různými Domy či Klany. Což hráče bezpochyby ještě mnohem více vtáhne do děje.

Zatím není zcela jasné, kdy přesně hra vyjde, ale dá se očekávat že do konce tohoto roku. okud toužíte po dalších informacích o této budoucí multiplayerové řežbě, nalistujte adresu http://www.battletech3025.com/.

Váš názor Další článek: Vagrant Story – velké překvapení z dílen Squaresoftu

Témata článku: , , ,