Bethesda dospěla k dohodě ohledně vykradeného Fallout Shelter

Mobilní hra Westworld podle Bethesdy okopírovala Fallout Shelter, a tak přišla žaloba na Warnery i vývojáře z Behaviour Interactive. Teď se Bethesda s žalovanými stranami ale dohodla a soudní tahanice končí.

V červnu podala Bethesda žalobu na tvůrce mobilní hry Westworld, protože očividně kopírovala Fallout Shelter. Nejen, že tehdy hra vypadala velmi podobně co se týče grafického zpracování a také měla víc než podobný princip, ale dokonce se v ní objevil i totožný bug, který potvrdil, že Bethesda si zřejmě stěžuje oprávněně. 

Znepokojení Bethesdy navíc podporoval i fakt, že o vývoj Falloutu Shelter se staralo studio Behaviour Interactive. Šlo tedy o stejně studio, které později mělo na starosti vývoj hry Westworld. Obě strany se teď dohodly na tom, jak spor vyřeší. Ani jedna strana se nemá k tomu sdělovat podrobnosti dohody, nicméně víme, že celý spor byl ukončen s tím, že už se znovu k soudu dostat nemůže. Šlo tedy pravděpodobně o dohodu, která je pro Bethesdu dostatečným zadostiučiněním.

Všechny hráče obou her jistě potěší, že jako Westworld, tak Fallout Shelter budou i nadále dostupné ke hraní a nemusíte se tak bát, že byste o svoji hru a případně svůj postup ní měli přijít.

Váš názor Další článek: Další záběry z týmovky Anthem ukazují akci i nové obleky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,