Bethesda ukončí svůj Launcher, hráče přesune na Steam

Trh s PC hrami bude o trochu méně roztříštěný

Bethesda.net Launcher po pěti letech končí. Herní centrum odstartovalo v roce 2017 a z počátku bylo jediným místem, kudy se hráči na PC mohli dostat k The Elder Scrolls Online nebo Falloutu 76. Bethesda ale platformu nijak nerozvíjela, exkluzivitu časem zrušila a po převzetí Microsoftem už vlastní obchod ani nedává smysl. Firma se proto rozhodla, že od začátku dubna Launcher postupně zruší. Proces potrvá do května.

Pozitivní je, že hráči nepřijdou o nakoupené hry, doplňky, kredity v peněženkách a v řadě případů ani uložené pozice. Ty se přenesou automaticky či manuálně podle konkrétní hry. Jediná známá, u které „sejvy“ nelze migrovat, je Wolfenstein: Youngblood.

Co je však překvapivé, vydavatelství obsah nepřesune na Microsoft/Xbox Store mateřské firmy, ale konkurenční Steam. Tam je ostatně nesrovnatelně větší komunita PC hráčů, takže tento krok ocení.

Účty Bethesda.net Account ale budou nadále fungovat, protože jsou pevně zadrátované ve hrách. Firma s nimi počítá i u budoucích titulů, protože tak může spojit hráče a obsah napříč platformami.

Jestli Microsoftu projde také akvizice Activision Blizzardu, možná podobný konec čeká i launcher Battle.net, který je centrem pro Call of Duty, Warcraft, Starcraft a další série tohoto vydavatelství.

Diskuze (3) Další článek: Téměř dva týdny po vydání hitu Lost Ark se hráči stále potýkají s obřími frontami

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,