Bethesda žaluje Warnery, Westworld okopíroval Fallout Shelter

Bethesda požaduje stažení Westworld Mobile z obchodů. Warneři totiž podle všechno využili kód, který byl vytvořený pro hru Fallout Shelter a nedali si se zamaskováním stop moc práce.

Westworld Mobile zřejmě svému vydavateli přinese více potíží než užitku. Hra pro mobilní zařízení totiž byla označena za "vykrádačku" Fallout Shelter. Hra dorazila na Android a iOS a někteří v ní okamžitě poznali dost podobností s dílem Bethesdy. 

Westworld Mobile podle žaloby obsahuje množství prvků ze hry Fallout Shelter, včetně designu, uměleckého zpracování, animací a dalších součástí hry. Tvůrci hry prý pár věcí upravili, ale jádro hry zůstává naprosto totožné s Fallout Shelter. Čeho si lze například všimnout hned je, že postavičky jsou 2D kreslené ve 3D prostředí a také podobnost podzemních prostor.

2018-06-19-image-11.jpgWestworld.jpgWestworld-Mobile-Game-pc-games_b2article_artwork.jpg

Bethesda se ale zaměřila především na okopírování autorského počítačového kódu, který byl vytvořený pro Fallout Shelter.  Prozradil to naprosto identický bug, který byl pozorovatelný ve hře od Bethesdy hned po jejím vydání. Nyní má stejnou chybu právě Westworld Mobile. 

"Tvůrci použili duševní vlastnictví, na které neměli nárok, včetně autorského kódu, obchodních tajemství a dalších práv, aby zkrátili čas vývoje, zredukovali cenu a dostali co nejdříve hru Westworld Mobile na trh s velmi populárními prvky, které hráči mohou najít ve Fallout Shelter," stojí v žalobě.

Uvidíme, jak se bude situace vyvíjet. 

Diskuze (3) Další článek: Nový trailer na Hitmana 2 vás vezme do sluncem zalitého Miami

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,